Jannik Sinner câştigă al doilea titlu ATP al anului la Rotterdam

Italianul Jannik Sinner a câştigat toate cele 15 meciuri consecutive pe care le-a disputat în acest sezon.
Jannik Sinner vs. Alex de Miñaur
Jannik Sinner vs. Alex de Miñaur (captură video Youtube)

Jannik Sinner este cel mai bun jucător al sezonului de până acum, nu doar datorită numărului punctelor pe care le-a acumulat în Pepperstone ATP Race to Turin (2.000), ci şi datorită autorităţii cu care a început acest an, câştigând toate meciurile pe care le-a disputat.

Italianul a acumulat acum 12 victorii consecutive în 2024, iar cea mai recentă a fost semnată duminica aceasta, 18 februarie, la ABN AMRO Open, adjudecându-şi a doua coroană a parcursului în faţa lui Alex de Miñaur cu 7-5, 6-4, în două ore şi cinci minute.

Cu victoria de la Rotterdam, a cucerit 12 titluri ATP, ceea ce l-a ajutat să o egaleze pe compatrioata sa Sandra Cecchini ca fiind jucătoarea - bărbat sau femeie - din Italia cu cele mai multe titluri în Era Open (din 1968), informează ATP Tour.

Startul său puternic de campanie îl va ajuta să urce în clasamentul Pepperstone ATP lunea viitoare, ajungând pe locul 3 mondial, cel mai bun din carieră. Este cea mai bună clasare din istorie pentru un italian.

Principalul favorit si-a ridicat recordul din acest sezon la 12-0, adăugând titlurile de la Australian Open şi Rotterdam. Dar seria sa de invincibilitate se extinde la 15 meciuri consecutive fără înfrângere, adăugând cele trei victorii pe care le-a obţinut în finala Cupei Davis, în noiembrie anul trecut.

Pentru a reuşi, cel care este încă numărul 4 în clasamentul Pepperstone ATP, l-a învins pe Alex de Miñaur pentru a şaptea oară în carieră. Italianul are 7-0 în Lexus ATP Head2Head împotriva adversarului său din finală, în ciuda faptului că australianul a făcut tot posibilul să întoarcă cursul rivalităţii.

Alex de Miñaur a rezistat la patru mingi de set în al 10-lea game al meciului, la 4-5, iar meciul a înregistrat egalitate, 5-5. Atunci, discipolul lui Simone Vagnozzi şi Darren Cahill a scos la iveală cea mai bună versiune a sa pentru a câştiga două game-uri la rând şi a lua setul cu 7-5.

Lupta corp la corp dintre cei doi jucători a continuat şi în setul al doilea. Lupta a devenit din ce în ce mai aprigă. Mai întâi, în game-ul al patrulea, în care Alex de Miñaur a avut două mingi de break pe care nu le-a putut transforma.

Deşi totul părea să fie în favoarea lui Sinner, australianul şi-a revenit şi a răspuns cu un nou break, egalând la 3-3. Alex de Miñaur l-a împiedicat pe adversarul său să se relaxeze şi, din nou, italianul a fost nevoit să ridice nivelul pentru a prelua un avantaj pe care, de data aceasta, l-a putut confirma cu serviciul său (5-3).

Sinner are un bilanţ de 15-0 în ATP 500. La Rotterdam, el a cucerit al treilea titlu consecutiv la această categorie, după ce la finalul sezonului precedent câştigase trofeele de la Beijing şi Viena.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport