Renato Usatîi: Sarcina lui Dodon este să tragă de timp. Plahotniuc are nevoie de timp să mai prelucreze nişte deputaţi

Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)
Maria Maevschi
25.04.2019

La două luni de la alegerile parlamentare din Republica Moldova, liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a menţionat că deşi se ştia că vor fi cumpărate o mare parte din voturile cetăţenilor, că va fi o dezordine totală la toate secţiile de vot, un joc organizat şi controlat de „proprietarul R. Moldova, Vladimir Plahotniuc”, alegerile din 24 februarie au fost totuşi o speranţă pentru moldoveni.

Acesta a ţinut să specifice că la fel ca şi la alegerile prezidenţiale din 2016, şi de această dată toate partidele politice au jucat după regulile scrise de consilierii lui Plahotniuc.

Totodată, Usatîi a punctat că deşi la prima vedere totul părea clar pentru cei care au aranjat lucrurile privind parlamentarele, au apărut totuşi probleme care nu au fost luate în calcul iniţial. Acesta a făcut referire la faptul că partenerii externi s-au expus clar pe marginea cumpărării/umilirii deputaţilor şi formării unei majorităţi parlamentare cumpărate.

Mai mult decât atât, Usatîi i-a menţionat şi pe Dodon împreună cu socialiştii care în campania electorală erau anti-PD, dar ulterior şi-au dorit coaliţie de guvernare, însă au ajuns în situaţia foarte proastă în care pe de o parte este liderul PD, iar de cealaltă parte Moscova care i-a cerut şefului statului să uite de coaliţia cu Plahotniuc.

„Dodon a încercat de mai multe ori să le explice. Iniţial mergea şi spunea că va face coaliţie doar cu Plahotniuc, dar când a văzut că ruşilor nu le place, le-a cerut să-l scape de liderul PD prin dosare sau să-l închidă, căci dacă nu va fi Plahotniuc, Moldova va fi a sa într-o lună de zile.

În timpul ultimei vizite la Moscova, Dodon a vorbit cu cineva din primele persoane în stat, deoarece Putin nu a dorit să discute cu el despre poveştile lui că ar fi obligat sau că i-ar fi frică de dosare penale”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV.

Fiind întrebat de cine se teme Igor Dodon mai mult, Usatîi a afirmat că Plahotniuc poate să-l pună la puşcărie şi pe Dodon şi jumătate din membrii PSRM şi oamenii de afaceri de pe lângă Dodon. „Pericolul din partea lui Plahotniuc e mai mare”.

„Plahotniuc are nevoie de timp să mai prelucreze nişte deputaţi de la ACUM, mai prelucrează şi deputaţi pe la spatele lui Dodon. Dodon se va juca cu Blocul ACUM, sarcina şi indicaţia lui este să tragă de timp. Azi îi poate acuza pe cei de la ACUM, mâine îi poate chema la convorbire. Plahotniuc are nevoie de timp ca să-şi aranjeze toată situaţia. Igor Dodon mai poate face încă 100 de declaraţii despre salvarea naţiei, important este că Dodon o face foarte calitativ pentru electoratul lui şi Blocul ACUM arată foarte prost în faţa propriului electorat”, a conchis liderul Partidului Nostru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor