Studiu german: 95% din banii bailout-ului elen au ajuns în mâinile băncilor

Lupta Greciei pentru a rămâne pe linia de plutire este plină de controverse. Un nou raport al unei facultăţi din Berlin susţine că cea mai mare parte a banilor oferiţi de creditorii internaţionali Greciei au fost folosiţi pentru salvarea băncilor europene.
Cetăţeni greci stau la coadă pentru a scoate bani de la bancomat.
Cetăţeni greci stau la coadă pentru a scoate bani de la bancomat. (Captură Foto)
Andrei Popescu
06.05.2016

Un studiu german recent a confirmat ceea ce zeci de milioane de greci afirmă deja, faptul că sunt un popor controlat complet de bănci şi politicieni şi tehnocraţi corupţi.

Aproximativ 95% din cele 220 de miliarde de euro oferite Greciei de la începutul crizei economice sub formă de împrumuturi au fost direcţionate către salvarea băncilor europene. Acest lucru înseamnă că aproximativ 210 miliarde de euro au fost direcţionaţi spre sectorul de creditare al zonei euro, în timp ce doar 5% au ajuns în cufărul statului elen, conform unui studiu publicat de Facultate Europeană de Management şi Tehnologie (ESMT) din Berlin.

“Europa şi Fondul Monetar Internaţional au salvat în anii precedenţi, în principal, bănci şi alţi creditori privaţi”, a concluzionat raportul, publicat de ziarul german Handelsblatt. Directorul ESMT Jörg Rocholl a declarat ziarului financiar că “pachetele de bailout au salvat în principal băncile europene”.

Economiştii care au participat la studiu au analizat separat fiecare împrumut pentru a stabili unde au ajuns banii şi au concluzionat că doar 9,7 miliarde de euro – mai puţin de 5% - au ajuns de fapt în bugetul Greciei, pentru beneficiul cetăţenilor eleni.

“Toată lumea a suspectat acest lucru dar puţini oameni au ştiut cu adevărat. Acum, acest lucru a fost confirmat de studiu.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor