Ziua 176. "Îşi bat joc de noi pe banii noştri cu o aroganţă şi sfidare de neconceput!"

CCR a devenit un instrument înfricoşător al coaliţiei PSD-ALDE împotriva luptei anticorupţie, iar în ţară se instituie legea pumnului în gură, asta în timp ce Puterea aruncă ţara în haos, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

Pentru a 176-a zi consecutiv protestatarii au revenit lângă Guvern, indignaţi că România "se îndreaptă către o nouă dictatură", PSD aservindu-şi, una după alta, instituţii ale statului care, în mod normal, ar trebui să fie un garant al respectării Constituţiei şi al democraţiei.

Revoltătoare, în special, este aservirea CCR, susţin protestatarii, căci instituţia, asupra căreia populaţia nu are pârghii pentru a interveni, a ajuns să devină un instrument al coaliţiei la putere împotriva lupei anticorupţie.

"Cu paşi mici (invizibili pentru pentru cei mai mulţi dintre români) într-o linişte apăsătoare, ne îndreptăm către o nouă dictatură. Deşi este vacanţă parlamentară, se pare că, atât autorităţile locale cât şi guvernul, au agende ascunse de ochii opiniei publice. Probabil că în toamnă, când lumea se va întoarce din concedii, vom fi puşi în faţa faptului împlinit. CCR nu mai este un garant al respectării Constituţiei, ci a devenit un instrument înfricoşător al coaliţiei PSD-ALDE împotriva luptei anticorupţie, coaliţie al cărei singur scop este să-şi pună averile şi afacerile necurate la adăpost şi să scape de închisoare. Dar noi, cei puţini care mai venim zi de zi în Piaţă, stăm cu ochii pe ei. Nu contează numărul, ci vigilenţa şi încăpăţânarea noastră. Noi vom da semnalul!", transmite o protestatară.

O altă protestatară acuză şi ea că PSD îşi vede nestingherit de planul de distrugere a României, generând degringolada nu doar în domeniul Justiţiei ci şi în domeniul economic.

"Mă uit neputincioasă cum de 176 de zile consecutive tot ieşim în stradă să protestăm, iar adunătura asta de infractori care se cheamă PSD îşi vede nestingherită de planul lor diabolic de distrugere a României. În afară de faptul că în continuare nu ştiu ce să mai facă să îi scape pe corupţi, în frunte bine-nţeles cu coruptul principal, şeful de partid, parcă în batjocură faţă de acest popor vin şi pe partea economică cu fel de fel de aberaţii total nesustenabile. Toată degringolada asta va fi suportată de acum înainte ani buni tot de noi, cei care muncim şi plătim taxe şi impozite. Îşi bat joc de noi pe banii noştri cu o aroganţă şi sfidare de neconceput", spune protestatara.

Ceea ce se întâmplă în ţară este posibil şi din cauza apatiei majorităţii românilor care au pierdut spiritul civic renăscut pe 31 ianuarie. Apatia şi lehamitea nu ajută la schimbarea în bine a României, dimpotrivă, spun cetăţenii.

"Dar după cum se vede, nu suntem decât vreo 30 de persoane care realizăm ce se întâmplă. Restul lumii stă liniştită în casă, pe terase, prin baruri, de parcă ţara asta nu este şi a lor.... unde s-a pierdut spiritul civic renăscut pe 31 Ianuarie? Atunci chiar am avut speranţe că putem schimba ceva, dar s-a revenit la apatia şi lehamitea clasică, dar astea nu ne ajută, ci ne înfundă într-o beznă care deja se vede la Orizont. Uşor se instituie legea "pumnului în gură".

Ştim deja cazurile unor jurnalişti cunoscuţi care au fost daţi afară de la publicaţii respectabile doar pentru că au avut curajul de a spune lucrurilor pe nume. Noi cei care protestăm începem să fim intimidaţi de jandarmi care devin din ce în ce mai agresivi, a început să curgă cu amenzi fără să fim legitimaţi.... vă daţi seama cât de gravă este situaţia şi la ce abuzuri s-a ajuns?? În ţara mea, membră a Uniunii Europene să nu mai am dreptul să protestez împotriva corupţiei şi hoţiei? Unde s-a mai văzut aşa ceva?

În vreo ţară super-coruptă din Africa? Cred că nici acolo. Iar faptul că noi cei care protestăm, chiar dacă suntem puţini, le stăm ca un ghimpe în coaste este demonstrat de faptul că se inventează de către primărie alte "adunări publice" exact în locurile noastre de protest, şi asta numai pentru a ne împiedica să mai ieşim la proteste. La asta s-a ajuns în ţara mea numită România la aproape 28 de ani de când libertatea a fost câştigată cu sânge", susţine protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne