A fi sau a nu fi premier. Dragnea păstrează misterul: "Nu cad în capcana întinsă de unii sau de alţii"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Obiectivul PSD este să formeze o majoritate parlamentară cu ALDE după alegerile din toamnă, a declart miercuri Liviu Dragnea. De asemenea, liderul social-democrat a comentat posibilitatea de a fi premier - ipoteză vehiculată recent în presă şi pe care PSD nu o infirmă - precizând că un nume de posibil prim ministru va fi avansat abia după alegeri.

"În legătură cu posibilitatea ca eu să fi premier, sunt onorat de propunerea sau gândurile unora sau altora, numai că PSD va face această propunere după alegerile parlamentare. Nu avem alegeri de prim-ministru, nici nu cad în capcana întinsă de unii sau de alţii de a nominaliza un prim-ministru care să fie distrus până la alegerile parlamentare”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax, cu privire la posibilitatea de a fi premier după alegeri.

Dragnea a mai susţinut că obiectivul partidului său este de a avea un program de guvernare „sănătos, românesc, naţional”, care să le permită ca, împreună cu ALDE, să formeze o majoritate parlamentară şi să-i facă preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de premier, după alegerile parlamentare.

Nu în ultimul rând, Dragnea a declarat că nu a avut o discuţie cu Victor Ponta pe tema viitorului premier şi, în contextul în care se vorbeşte despre tensiuni între el şi fostul premier, a afirmat că ţine foarte mult la Ponta şi că nu va face niciodată vreun gest împotriva acestuia.

Reamintim că atât Gabriela Firea cât şi Codrin Ştefănescu au afirmat zilele acestea că Dragnea ar fi potrivit, ba chiar extraordinar, pentru funcţia de premier. Cât despre faptul că acesta a fost condamant la închisoare în dosarul fraudării referendumului din 2012, Firea şi Ştefănescu nu consideră că acesta ar trebui să fie un impediment, idee pe care a promovat-o, de altfel, şi Ion Iliescu.