Acuzat de corupţie, ministrul Finanţelor Darius Vâlcov şi-a dat demisia

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (facebook.com)

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică seară că ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influenţă, şi-a prezentat demisia din funcţie. Decizia a avut loc la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta, printr-un comunicat de presă, să îl demită pe acesta.

În ciuda demisiei, primul-ministru a precizat că Darius Vâlcov va participa la şedinţa de Guvern care va avea loc miercuri pentru a prezenta proiectul noului Cod Fiscal.

"Cu siguranţă Vâlcov a fost unul din cei mai performanţi miniştri. E o pierdere pentru guvern. Ministrul de Finanţe e o poziţie-cheie pentru guvern. E o situaţie mai mult decât neplăcută. Vreau să termin proiectul Codului Fiscal ca să putem să îl trimitem la Parlament, i-am spus şi preşedintelui.

Nu am pe cineva pe care să îl propun la minister pentru că e o chestie serioasă. Am trei nume, dar nu ştiu cine vrea. Încă nu am vorbit cu nimeni. Sper să găsesc un kamikaze care să vrea. Sunt oameni capabili. Problema este să-i conving să-şi asume această responsabilitate. Sunt puţini oameni care vor să se implice", a declarat Victor Ponta, citat de B1 TV.

Pentru a citi mai multe despre acuzaţiile care îl vizează pe Darius Vâlcov şi contextul în care ar fi luat mita de două milioane de euro despre care vorbesc procurorii DNA intraţi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.