Alex Pullin, dublu campion mondial la snowboard cross, a decedat la vârsta de 32 de ani

Sportivul australian a fost găsit fără viaţă, aparent înecat, miercuri, în largul regiunii Gold Coast din statutul Queensland (Australia): "Este o zi extrem de tristă pentru noi toţi", a declarat Ian Chesterman, şeful misiunii Australiei pentru Jocurile Olimpice de iarnă.
Dublu campion mondial la snowboard cross, australianul Alex Pullin.
Dublu campion mondial la snowboard cross, australianul Alex Pullin. (Getty Images)

Australianul Alex "Chumpy" Pullin a decedat miercuri la vârsta de 32 de ani.

Potrivit rsponsabililor olimpici din Australia, dublul campion mondial la snowboard cross, şi-a pierdut viaţa în timp ce pescuia la harpon în largul coastelor Australiei.

"Este o zi extrem de tristă pentru noi toţi.. El era mereu pregătit să-şi dedice timpul pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă în această ţară. Era foarte pasionat de ceea de făcea, iar entuziasmul său era contagios, iar impactul său asupra sportului olimpic nu poate fi ignorat", ", a declarat Ian Chesterman, şeful misiunii Australiei pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver (2010), Soci (2014) şi PyeongChang (2018).

Alex Pullin a cucerit titlul mondial la snowboard cross în 2011, respectiv 2013. Ca olimpic, cea mai bună performanţă a sa a fost la PyeongChang, în 2018, unde s-a clasat pe locul al şaselea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport