An electoral: bani pentru profesori din finanţări UE

(photos.com)

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de primul tur de scrutin al prezidenţialelor, Guvernul anunţă că profesorii vor primi în intervalul imediat următor o sumă echivalentă cu aproximativ 150 de euro, în cadrul programului "Dezvoltarea carierei didactice" finanţat din fonduri europene.

Programul se va desfăşura timp de nouă luni, iar profesorii nu vor fi nevoiţi să deconteze suma respectivă, ci doar să raporteze cum au folosit-o. Vor beneficia de cei 150 de euro lunar minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 de profesori din mediul universitar, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind "Dezvoltarea carierei didactice", informează Mediafax.

Potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, alocarea totală financiară pentru program este de 50 de milioane de euro, iar banii vor fi plătiţi în câteva săptămâni către universităţi şi inspectorate şcolare, care la rândul lor vor vira banii cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar.

Vestea bună, pentru profesorii care timp de 9 luni vor avea ceva mai mulţi bani, vine prinsă într-o salbă de măsuri electorale. Ministerul lui Liviu Dragnea a primit miercuri nu mai puţin de 152 de milioane de lei, suma urmând să fie direcţionată către autorităţile locale, responsabile de "bunul mers" al alegerilor, iar recent, acelaşi Guvern care dă bani (europeni) pentru profesori a anunţat finanţări pentru biserici româneşti în străinătate.

Tot Guvernul a mai anunţat că va împărţi în curând, şi tot pe banii UE, alimente pentru 3,3 milioane de persoane defavorizate, şomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război. Pachetele de alimente vor putea fi ridicate după 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, pentru a nu se specula că actul are substrat electoral, a declarat premierul Ponta.

Cupoanele au început însă să le fie trimise românilor prin Poştă începând de joi, 22 octombrie. Reamintim că Poşta a fost acuzată recent că, împreună cu cupoanele de pensie a distribuit şi materiale de propagandă electorală pentru Victor Ponta, materiale în care echipa premierului îi ''informează'' pe bătrâni că Iohannis, principalul contracandidat al premierului în cursa pentru Cotroceni, le va tăia pensiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne