Apă neconformă microbiologic, retrasă din hypermarketurile româneşti

În plin scandal al brânzei cu Ecoli, inspectorii ANPC semnalează noi neconformităţi, de această dată privind apa din comerţ.
Supermarket
Supermarket (Epoch Times România)

Cinci sortimente de apă îmbuteliată care se comercializează în România s-au dovedit a fi neconforme din punct de vedere microbiologic, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Potrivit unui comunicat de presă citat de Realitatea.net, în perioada 4-9 martie, s-au prelevat eşantioane din sortimente de apă de masă şi de izvor din reţeaua comercială a unor lanţuri de hypermarketuri şi supermarketuri din Bucureşti. În urma analizelor microbiologice efectuate în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL Bucureşti, 5 eşantioane de apă au fost neconforme, reiese dintr-un comunicat ANPC citat de Realitatea.net.

Pe lista mărcilor de apă declarate neconforme se află sortimentele: Winny - apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Aro - apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Calipso - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, Izvorul Zânelor - apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri şi Aqua Queen - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri, arată sursa citată.

În urma abaterilor constatate, ANPC a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei, a oprit definitiv de la comercializare şi a retras din circuitul consumului uman produsele Apă de Izvor Calipso şi Apă de Izvor Plată Izvorul Zânelor în cantitate totală de 244 de litri.

Comisarii ANPC continuă prelevările de probe şi le vor trimite spre analiză la laborator, iar între timp instituţia a transmis buletinele de analize pentru probele prelevate către Direcţia de Sănătate Publică pentru a se lua măsurile legale care se impun.