Armata de primari a PSD atinge proporţii fabuloase. Alţi 16 edili aspiră la beneficiile guvernării

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Ordonanţa traseismului continuă să îşi producă efectele, iar numărul aleşilor locali care au trecut la guvernare alături de PSD este pur şi simplu halucinant. Prefectul de Argeş Mihail Oprescu a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu mai puţin de 16 edili au aderat la formaţiunea social-democraţilor, în timp ce alţi patru s-au declarat independenţi, potrivit Agerpres.

PSD i-a primit cu braţele deschise pe primarii comunelor Aninoasa, Băbana, Băiculeşti, Călineşti, Davideşti, Dobreşti, Drăganu, Muşăteşti, Teiu, Tigveni, Uda, Valea Danului, Vlădeşti, Vultureşti, Vedea şi Ungheni, majoritatea acestora venind din ACL. Alţi patru primari au optat pentru statutul de independent, respectiv edilul din orasul Costeşti si comunele Albeşti de Muscel, Bradu şi Mărăcineni.

"Aceasta este situaţia rezultată în urma centralizării opţiunilor exprimate la nivelul judeţului Argeş. Astăzi este ultima zi în care se face centralizarea datelor transmise de secretari, astfel că mai pot apărea unele modificări", a informat prefectul.

Potrivit datelor centralizate de Instituţia Prefectului Argeş, 227 de consilieri locali şi viceprimari au trecut la un alt partid politic ori s-au declarat independenţi. De asemenea, pentru statutul de independent au optat şi doi consilieri judeţeni.

PSD şi-a construit în linişte o armată de primari

Surse din conducerea PSD au declarat în exclusivitate pentru stiripesurse.ro că social-democraţii au racolat, prin intermediul ordonanţei pentru schimbarea taberei politice, nu mai puţin de 500 de primari, însă nu s-au grăbit să speculeze mediatic noua schimbare de forţă în teritoriu din două motive: pentru a nu da sentimentul de acaparare totală a puterii şi, mai important, pentru a evita situaţia în care o parte din activul de partid se culca pe-o ureche văzându-l pe Victor Ponta câştigător sigur al alegerilor prezidenţiale.

Opoziţia a acuzat constant că ordonanţa care li s-ar permite aleşilor locali migrarea la alte partide politice fără a-şi pierde mandatul, dată în prag de alegeri, va aduce avantaje imense lui Victor Ponta şi PSD, Liviu Dragnea fiind şeful ministerului care gestionează bugetul pentru proiectele în teritoriu, ceea ce ar putea influenţa "liberul arbitru" al multor aleşi locali.

Prin ordonanţa traseismului şi banii care au curs constant de la bugetul de stat în Ministerul Dezvoltării, PSD a acaparat aproximativ 52% dintre toţi primarii din România%. Mai mult decât atât, dacă adăugâm aleşii locali care au trecut la UNPR-PC-PLR, prezidenţiabilul PSD Victor Ponta are acum susţinerea a nu mai puţin de 55% din primari.