AZIR protestează faţă de OUG privind modificarea Legii audiovizualului

Şedinţă săptămânală de Guvern la Palatul Victoria
Şedinţă săptămânală de Guvern la Palatul Victoria (Epoch Times România)

AZIR a anunţat în weekend că protestează cu tărie faţă de prevederile cuprinse în proiectul Ordonanţei de urgenţă a guvernului Ponta privind modificarea Legii audiovizualului.

Iată continuarea comunicatului AZIR:

"Trecând peste aspectul strict procedural - care pune faţă în faţă o ordonanţă de urgenţă, deja adoptată în şedinţă de guvern, cu proiectul aceluiaşi document supus, chipurile, dezbaterii publice - este limpede ca lumina zilei că toate prevederile actului normativ respectiv sunt, înainte de orice, partizane.

Fără a nega necesitatea unei modificări autentice a Legii audiovizualului, AZIR denunţă tocmai faptul că schimbările propuse de guvernul Ponta, în loc să aibă în vedere o mai bună prestaţie media în România, atât profesional cât şi deontologic, pregăteşte de fapt terenul pentru instalarea unui monopol, în acest domeniu, al Trustului Intact.

Autorii proiectului de ordonanţă tind, bunăoară, să limiteze activitatea CNA, în loc ca, dimpotrivă, să-i asigure un cadru al competenţelor mai nuanţat, pe baza căruia CNA să poată semnala şi/sau sancţiona gravele derapaje deontologice, editoriale şi chiar comportamentale care agresează zi de zi mai ales publicul televizual, transformându-l în masă de manevră.

Linşajul mediatic, abordările vădit tendenţioase, mistificările, acuzele fără drept de apel, de tip stalinist, tonul sau exprimările suburbane practicate în mod sistematic de unele posturi de largă audienţă nu doar manipulează opinia publică, dar accentuează subliminal, la nivelul întregii societăţi, o profundă lipsă de discernământ şi de orizont.

O revizuire a Legii audiovizualului, transparentă şi onestă, ar fi trebuit să beneficieze de o amplă dezbatere publică şi parlamentară, dovedind astfel (şi nu altfel!) că are drept obiectiv real interesul public şi nu cel de grup.

AZIR solicită guvernului să retragă ordonanţa de urgenţă deja adoptată şi să propună un veritabil proiect de modificare a Legii audiovizualului, destinat Românilor, pe care îi cultivă deocamdată doar în discursuri demagogice şi ipocrite.

AZIR îi roagă pe toţi cei care împărtăşesc punctul său de vedere să-şi exprime adeziunea la acest protest".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne