Băsescu cere Băncii Europene de Investiţii sprijin pentru moldoveni

Traian Băsescu, Preşedintele României
Traian Băsescu, Preşedintele României (Epoch Times România)

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu a avut joi, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu delegaţia Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) condusă de domnul Werner Hoyer, preşedintele BEI.

Preşedintele a mulţumit pentru foarte buna colaborare pe care Banca Europeană pentru Investiţii o are cu autorităţile din România şi cu mediul de afaceri şi a cerut intensificarea sprijinului BEI în promovarea folosirii banilor europeni pentru a garanta accesul IMM-urilor la finanţare.

De asemenea, pe linia angajamentului de suflet pe care şeful statului şi l-a luat faţă de autorităţile de la Chişinău, de a sprijini integrarea Moldovei în structurile UE şi NATO, preşedinte Băsescu a cerut ajutorul BEI pentru identificarea de soluţii de finanţare necesare implementării ultimei etape a conectării liniilor electrice ale Republicii Moldova la România.

Reamintim că imediat după parafarea acordului de asociere între UE şi Republica Moldova, preşedintele Băsescu a făcut o vizită la Chişinău.

Într-o declaraţie de presă susţinută împreună cu Preşedintele Timofti, Băsescu şi-a exprimat convingerea că Republica Moldova va reuşi să îşi parcurgă drumul spre Europa "cu sau fără sprijinul României, pentru că doreşte acest lucru", mărturisind însă că bucuria sa pentru reuşita Moldovei este umbrită de "un regret" că România putea să facă mai mult pentru ţara de peste Prut.

"Pentru noi ceea ce s-a întâmplat astăzi pentru Werner Hoyer este o mare, mare bucurie şi eu o simt în suflet. Tot timpul am avut, aşa, parcă un regret, parcă uneori şi sentimentul că am fi putut face mai mult. Faptul că românii erau în UE, iar românii din partea cealaltă a Prutului nu erau încă. Acum aţi pornit pe acest drum şi vă doresc din suflet mult succes", a afirmat Traian Băsescu pe 30 noiembrie, la o zi după summitul de la Vilnius.