Băsescu despre funcţia de premier şi guvernare: Ar pune ţara pe roate

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Mediatizata idee că Traian Băsescu ar putea accepta să fie premier după plecarea de la preşedinţie nu a fost ocolită în interviul acordat de preşedinte luni seară în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, la B1 TV. Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut că nu ar refuza să fie prim-ministru, subliniind că ar putea să pună instituţiile pe şine dacă i s-ar da mână liberă.

„Cert este că nu sunt încă atât de în vârstă încât dacă cineva m-ar ruga să-i pun ţara pe şine nu aş face-o într-un an de zile. Nu aş refuza. Eu pot face echipă cu oricine dacă mă lasă să fac ce trebuie, să pun instituţiile să facă ce trebuie. Vă asigur că poate să fie oricine preşedinte”, a afirmat preşedintele.

Şeful statului consideră că ar fi păcat să nu ocupe această funcţie, având în vedere experienţa bogată pe care o are, ţinând seama de numeroasele funcţii pe care le-a avut până acum în România la nivel naţional şi local.

„Sigur că nu aş face compromisuri, cu Ponta de exemplu. Dar cu un preşedinte de dreapta, e păcat de câtă experienţă am acumulat până acum”, a mai adăugat preşedintele.

Opinia despre guvernarea actuală

Preşedintele consideră guvernarea actuală ca fiind "catastrofală". Acesta a precizat că acciza suplimentară la carburant care intră de la 1 aprilie şi cele 35 de noi taxe introduse de Guvern sunt frâne puse creşterii economice a României.

Traian Băsescu a afirmat că dacă Victor Ponta şi-ar depune, ipotetic, mandatul de premier, ca preşedinte, nu l-ar mai desemna din nou la conducerea Guvernului pe actualul preşedinte al PSD. "Dar în urma unor alegeri e altceva. Când a câştigat alegerile cu 70% nu e corect ca preşedinte să spui 'Nu, eu desemnez pe cineva de la PDL, care a luat 16%'".

Totodată, şeful statului a afirmat că ministrul Rovana Plumb minte atunci când spune că actuala guvernare a creat 50.000 de locuri de muncă. "Şi e o femeie la o vârstă când nu mai poţi să minţi", a subliniat Băsescu, precizând că de fapt s-au pierdut 120.000 de locuri de muncă, bilanţul fiind unul negativ.

Despre Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Băsescu l-a avertizat pe Crin Antonescu că este într-o cădere puternică. "Îi spun că va cădea, este pe tobogan", a afirmat Băsescu, menţionând că Antonescu are probleme de "background" în viziunea comunităţii internaţionale.

În opinia lui Băsescu, membrii PNL cu orientare de stânga îl vor urma pe Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier liberal reprezentând "aripa bolşevică" din PNL.

Necesitatea unei alianţe de dreapta

Traian Băsescu consideră că este nevoie de o alianţă de dreapta între toate partidele pentru a forma o contrapondere la alianţa de stânga reprezentată în primul rând de PSD. Conform şefului statului, PNL ar putea face parte din această alianţă dacă reuşeşte să treacă la PPE, însă are probleme mari de credibilitate din partea cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne