Băsescu: Şefa CNA, un om de proastă calitate care trebuie să plece. CNA devine o vulnerabilitate în rapoartele UE

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a dezvăluit miercuri, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei”, de pe B1 TV, că preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, aflată în centrul unui imens scandal mediatic, este un om de proastă calitate care trebuie să plece din CNA pentru că instituţia pe care o conduce începe să devină o vulnerabilitate în rapoartele Uniunii Europene.

„Doamna Laura Georgescu trebuie să plece. Este numită la propunerea premierului. Când mi-am dat seama că este vorba de un om de proastă calitate? Când a făcut o afirmaţie că ar avea susţinerea ambelor palate. Eu recunosc că doamna a încercat să ajungă la mine. Având informaţii despre calitatea proastă umană pe care o are, am refuzat. Zilele trecute a încercat din nou prin biroul de presă să ia legătura cu mine. I s-a spus să trimită în scris dacă are ceva de spus. Este un om de proastă calitate. Pentru salvarea independenţei CNA-ului este bine ca doamna Georgescu să plece de acolo. CNA devine o vulnerabilitate în rapoartele UE”, a declarat Traian Băsescu.

Deşi a fost înregistrată ameninţându-şi angajaţii, catalogându-l drept "jigodie" pe preşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat, Costică Severin, vorbind urât cu mai mulţi copii participanţi la un program de educaţie alternativă, dar şi vorbind despre mită, şantaj şi favorizarea postului România TV al senatorului PSD Sebastian Ghiţă, preşedintele CNA, Laura Georgescu, refuză să îşi dea demisia de la conducerea instituţiei.

Între timp, PNL, PDL, PMP şi PPDD, precum şi o parte dintre angajaţii CNA, i-au cerut demisia, dar Laura Georgescu s-a declarat pregătită să facă faţă „presiunilor” politice. PPDD chiar a depus o plângere penală pe numele său pentru corupţie, în timp ce trei din cei nouă membri CNA au decis să boicoteze şedinţele CNA până când Laura Georgescu îşi va da demisia.

Pentru salvarea independenţei CNA-ului este bine ca doamna Georgescu să plece de acolo

Amintim că şefa CNA, o fostă subalternă de-a premierului în administraţia Guvernului Adrian Năstase, a fost desemnată în fruntea instituţiei la propunerea şi cu susţinerea Guvernului Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne