Cartel ALFA, alături de protestatari. Cere Guvernului să retragă OUG care ciopârţeşte Codurile penale

Sindicaliştii de la "Cartel ALFA" solicită Guvernului Grindeanu să retragă ordonanţa 13/2017, care ciopârţeşte Codurile penale în favoarea infractorilor.
Preşedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu.
Preşedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu. (Epoch Times România)

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" s-a solidarizat cu mişcarea publică de protest împotriva adoptării prin Ordonanţă a modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, reiese dintr-un comunicat de presă remis miercuri de Bogdan Hossu, preşedintele organizaţiei.

„Considerăm că adoptarea de urgenţă a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacţie normală şi în timp util), în ciuda reacţiei publice vehemente, a instituţiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică.

Mai mult decât atât, modul acesta de a guverna creează un precedent periculos şi extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătăţii, legea educaţiei, legea salarizării bugetare, legea funcţionarului public, Codul economic, etc”, reiese din comunicatul citat.

Potrivit "Cartel ALFA", cei care au acordat încredere PSD, au făcut-o în baza unor promisiuni de guvernare care să pună pe primul plan repararea inechităţilor sociale majore care polarizează societatea, aruncând de la an la an tot mai mulţi cetăţeni în sărăcie, un dialog real cu actorii sociali, politici publice inclusive îndreptate spre creştere şi creare de locuri de muncă, precum şi creşterea investiţiilor publice în educaţie, sănătate şi infrastructură.

„În privinţa abordării actului administrativ, programul PSD promovează principiile de "eficienţă, responsabilitate, credibilitate, transparenţă şi deschidere către cetăţean". Pentru a respecta aceste principii, care se constituie ca fundament al mandatului acordat de cetăţeni, PSD trebuie să ceară Guvernului retragerea OUG 13/2017. În concluzie, CNS "Cartel ALFA" solicită Guvernului retragerea Ordonanţei 13/2017 şi trimiterea proiectului de act normativ la Parlament pentru dezbatere”, se mai precizează în comunicatul "Cartel ALFA".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne