Consultările de la Cotroceni. Nicuşor Dan: Nu este admisibil să avem un prim-ministru condamnat penal

"Am transmis foarte ferm că USR nu va vota un Guvern format în jurul PSD, nu va vota un Guvern format în jurul lui Liviu Dragnea", a transmis Nicuşor Dan, la finalul consultărilor de la Cotroceni.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România - partid proaspăt intrat în Parlament - nu va vota un Guvern format în jurul PSD şi a lui Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul consultărilor organizate de preşedintele Klaus Iohannis în urma alegerilor, liderul USR, Nicuşor Dan.

"Am transmis preşedintelui poziţia noastră faţă de formarea viitorului Guvern. Este poziţia pe care am avut-o în mod constant în toată această campanie electorală. Noi dorim pentru România o guvernare onestă, o guvernare transparentă, o guvernare pentru binele comun şi nu pentru binele personal.

Dacă acest tip de guvernare nu este posibil, mergem să facem opoziţie pentru binele românilor. Am transmis foarte ferm că USR nu va vota un Guvern format în jurul PSD, nu va vota un Guvern format în jurul lui Liviu Dragnea. Nu este admisibil pentru România ca Guvernul să fie condus de un prim-ministru condamnat penal", a precizat liderul USR.

Întrebat dacă Dacian Cioloş rămâne varianta USR pentru funcţia de premier, Nicuşor Dan a răspuns afirmativ, însă a explicat că un astfel de proiect nu este fezabil.

"Este evident că am spus preşedintelui că am susţinut şi continuăm să susţinem această variantă, numai că rezultatele numărului de mandate din Parlament fac din această variantă o variantă prea puţin posibilă", a punctat Nicuşor Dan.