Daea inspiră. "Lângă Guvern poate sta un program de guvernare, dar lângă acest program nu poate sta niciun Guvern"

"Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi găsi o oaie", spunea, nu demult, ministrul Agriculturii, Petre Daea, spre amuzamentul opiniei publice. Inspirat de această afirmaţie, unul dintre foştii săi colegi din Executiv, Florin Jianu, a făcut un comentariu similar legat de Guvern şi programul PSD.
Florin Jianu, preşedinte, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România
Florin Jianu, preşedinte, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dacă lângă un Guvern poate sta un program de guvernare, lângă acest program de guvernare al PSD nu poate sta niciun Guvern, a opinat fostul ministru pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu, reprezentant al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii.

"Dacă ar fi să parafrazez şi eu un clasic în viaţă aş spune că dacă lângă un Guvern poate sta un program de guvernare, lângă acest program de guvernare cred că nu poate sta niciun Guvern, după câte vedem. Nu poate ţine pasul. Primul lucru pe care mediul de afaceri îl cere constant reprezintă stabilitatea şi predictibilitatea. Dacă există un Guvern, există o majoritate parlamentară, haide măcar să creăm o stabilitate. Timp de un an de zile acest Guvern să îşi facă treaba după care se trage linie şi vedem ce anume trebuie schimbat. Suntem după numai şase luni de zile şi vorbim deja de schimbarea Guvernului.

Şi ştiţi cum încep lucrurile, sub formă de zvon, după care ele devin certitudine în câteva zile. Gândiţi-vă la stabilitatea şi predictibilitatea în mediu de afaceri, la mesajul şi percepţia investitorilor, investitorilor români sau investitorilor străini. Gândiţi-vă ce înseamnă schimbarea unui Guvern din punct de vedere administrativ. Oamenii aceia numai să se aşeze pe scaune le ia câteva luni să înţeleagă despre ce e vorba", a declarat Florin Jianu, citat de Agerpres.

Fostul ministru a subliniat că, în eventualitatea în care Guvernul Grindeanu va fi schimbat, Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii cere în mod clar ca Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat să rămână în structura în care el a fost conceput.