Dan Voiculescu vrea să tergiverseze finalizarea procesului ICA

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu, condamnat la cinci ani cu executare în dosarul privatizării frauduloase a ICA, vrea să tergiverseze cât mai mult posibil finalizarea procesului. Avocaţii săi ar vrea să ceară un nou termen de judecată pe motivul că judecătorii desemnaţi recent să analizeze cazul n-au avut timp să studieze solicitările lor.

Totodată, Dan Voiculescu a sesizat CSM că nu s-ar fi respectat repartizarea aleatorie a dosarului penal în care este judecat, atât la Tribunalul Bucureşti cât şi la Curtea de Apel. Dan Voiculescu cere Consiliului Superior al Magistraturii ca magistraţii care au încălcat legea să fie cercetaţi şi sancţionaţi.

Pe 29 aprilie, Dan Voiculescu a informat că a sesizat procurorul general să facă o anchetă la DNA, pentru a se depista cine a dispus aducerea la DNA a judecătorului Stan Mustaţă, dacă este vorba despre un şantaj sau dacă există un grup infracţional organizat.

Curtea Supremă a decis joi ca judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, arestaţi preventiv în dosarul de mită pentru soluţii favorabile unor inculpaţi şi condamnaţi, rămân în detenţie.

Judecătorul Mustaţă a făcut parte din completul de judecată care judeca dosarul privind fraudarea ICA. În ziua în care a fost reţinut, 29 aprilie, Stan Mustaţă a declarat că procurorii l-au pus sub învinuire, aceştia susţinând că un prieten s-ar fi întâlnit cu un prieten al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul ICA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne