DD bate palma cu "ciocoii" pentru turul doi

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Dan Diaconescu, fondatorul PPDD şi starul răposatului post de televiziune OTV, a anunţat joi seară că, după lungi consultări cu colegii din partid şi cu susţinătorii săi, a decis să îl susţină pe pesedistul Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în ciuda faptului că acesta este reprezentantul celor pe care, odinioară, Diaconescu îi numea "ciocoi".

După ce în urmă cu câteva zile susţinea că a ales să nu negocieze în mod direct voturile alegătorilor săi, ci să organizeze o dezbatere televizată în care vor fi invitaţi "cei doi finalişti", iar susţinerea electoratului său va merge către acela care va avea în programul său de guvernare cele mai multe dintre cele 100 de măsuri propuse de el, acum fondatorul PPDD şi-a schimbat abordarea.

Nu la mult timp după anunţul lui DD despre competiţia televizată, secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a avut discuţii cu vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, la finalul căreia Dragnea părea foarte optimist şi se declara ferm convins de faptul că DD nu îl va susţine pe Iohannis în turul doi. Nu se ştie ce i-a promis Dragnea lui Neagu, pentru PPDD şi DD, cert este că după întalnirea celor doi, Diaconescu a anunţat că-l susţine pe Ponta:

„Propun susţinerea şefului (Ponta). PPDD nu va vota cu Klaus Iohannis”, a delarat Dan Diaconescu, susţinând că în urma colaborării se va hotărî interzicerea migraţiei parlamentare (reamintim ca PSD a legiferat traseismul local n.r.), neimpozitarea pensiilor, mărirea alocaţiilor copiilor, dar şi recuperarea tezaurului de la Gojdu.

"Având aceste aspecte va anunţ că nu îl voi vota pe Klaus Iohannis, vă anunţ că Ponta rămâne un mare adversar al meu. Dar propunem susţinerea celui care astăzi este prim-ministru", a declarat Dan Diaconescu, citat de Realitatea.net

Înainte de anunţul lui DD, Victor Ponta avea cu puţin peste 10 procente mai mult decât Iohannis (40,44 % - 30,37%) şi alianţele au început să curgă. În decursul a doar o săptămână, prezidenţiabilul PSD Victor Ponta s-a aliat cu Vadim Tudor (3,68%), Călin Popescu Tăriceanu (5,36%) şi Teodor Meleşcanu (1,09%) şi, aflăm astăzi, cu Dan Diaconescu (4,03%).

La rândul său, Klaus Iohannis, care a anunţat că nu vrea să negocieze voturile românilor ca pe o marfă, beneficiază de susţinerea maghiarilor de la PCM şi PPMT (Szolt Silaghi - 0,56%), şi a fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei (4,44%).

Mai ramâne electoratul PMP (5,20%) şi UDMR (3,47%). Trebuie reamintit şi faptul că peste 48% din români nu au ieşit din case să voteze la turul 1. Parte din aceştia s-ar putea mobiliza la turul doi, putând influenţa decisiv rezultatele. Şi românii din Diaspora, a căror orientare este, în genere de dreapta vor avea un cuvânt greu de spus. Este de aşteptat că aceştia, revoltaţi de faptul că dreptul de a vota le-a fost sabotat de autorităţi la primul tur de scrutin se vor prezenta masiv la urne în turul doi şi vor vota cu Iohannis. Aşa că "partida" Iohannis - Ponta este departe de a se fi jucat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne