Descoperire şocantă: Şeful Gestapo-ului înmormântat în cimitirul evreiesc din Berlin


Şeful Gestapo-ului înmormântat în cimitirul evreiesc din Berlin
Şeful Gestapo-ului înmormântat în cimitirul evreiesc din Berlin (Sean Gallup / Getty Images)
Mioara Stoica
31.10.2013

Corpul nazistului Heinrich Mueller, şef al poliţiei secrete, a fost îngropat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte. Motivele sunt necunoscute.

Ziarul german Bild dezvăluie că renumitul şef al Gestapo-ului, Heinrich Mueller, este înmormântat în cimitirul evreiesc din Berlin. Confirmarea surprinzătoare vine din partea lui Johannes Tuchel, director al memorialului Rezistenţei germane, conform căruia "trupul lui Mueller a fost înmormântat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte", districtul central din capitala Germaniei.

Preşedintele comunităţii evreieşti germane, Dieter Graumann, a declarat: "Este o enormă monstruozitate că unul dintre naziştii cei mai sadici este îngropat într-un cimitir evreiesc, murdărind astfel, într-un mod infam, memoria victimelor".

Serviciile de informaţii occidentale au greşit

Cercetările de arhivă efectuate de Tuchel au arătat că în ceea ce priveşte soarta şefului nazist al poliţiei secrete, toate serviciile secrete occidentale au urmat o pistă greşită. În opinia lor, Mueller ar fi reuşit să supravieţuiască prăbuşirii regimului nazist.

"Serviciile Secrete au luat o mare păcăleală", a declarat Tuchel, pentru că "în august 1945, corpul lui Mueller a fost descoperit de o echipă de angajaţi temporar în serviciul de înmormântare, într-un mormânt situat în apropierea Ministerului de Aviaţie al Reich-ului".

Motivul pentru care corpul a fost îngropat în cimitirul evreiesc este necunoscut

Tuchel precizează că "trupul lui Mueller purta o uniformă de general şi în buzunarul interior de la piept, pe partea stângă, purta cartea sa de angajat cu fotografia".

Până la acest moment nu s-a descoperit cum a ajuns corpul celui mai nemilos persecutor al evreilor chiar în cimitirul evreiesc din Berlin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor