Firea anunţă departament de prevenire a corupţiei în Primăria Capitalei

Gabriela Firea anunţă că va copia (nu plagia) organigrama primăriei din Viena şi va face, la fel ca la austrieci, un departament de prevenire a corupţiei, pentru ca funcţionarii să nu mai zică "eu nu am ştiut, am greşit şi vinovat este primarul!"
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat joi, la B1 TV, că va pune la punct un serviciu care să se ocupe cu prevenirea corupţiei în instituţia pe care o conduce.

”Vom avea un departament, în premieră în România, care se va ocupa exact de prevenirea actelor de corupţie în sensul de verificare a tuturor acţiunilor care se desfăşoară în primărie şi care vizează cheltuirea banului public. Va fi o direcţie, repet, preventivă”, a declarat Firea.

Gabriela Firea a mai declarat că acest departament face parte din organigrama primăriei din Viena, organigramă pe care vrea să o implementeze şi la Bucureşti.

„Voi propune Consiliului General noua structură a organigramei Primăriei Generale a Capitalei. O organigramă care vreau să semene foarte mult, aproape până la identitate, cu organigramă Primăriei din Viena. Am cerut acceptul, pentru a nu fi acuzaţi de plagiat, ambasadorului Austriei la Bucureşti cu care m-am întâlnit, iar în luna octombrie sunt invitată oficial la Viena de primarul Vienei, o capitală extrem de bine organizată, curată...”, a mai spus Gabriela Firea.

Reamintim că atât Primăria Capitalei cât şi primăriile de sectoare au fost în ultima perioadă în centrul a numeroase scandaluri de corupţie ajungându-se, în alegeri, ca Bucureştiul să aibă 6 primari din 7 - în frunte cu Sorin Oprescu - titulari de dosar penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne