Firea anunţă departament de prevenire a corupţiei în Primăria Capitalei

Gabriela Firea anunţă că va copia (nu plagia) organigrama primăriei din Viena şi va face, la fel ca la austrieci, un departament de prevenire a corupţiei, pentru ca funcţionarii să nu mai zică "eu nu am ştiut, am greşit şi vinovat este primarul!"
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat joi, la B1 TV, că va pune la punct un serviciu care să se ocupe cu prevenirea corupţiei în instituţia pe care o conduce.

”Vom avea un departament, în premieră în România, care se va ocupa exact de prevenirea actelor de corupţie în sensul de verificare a tuturor acţiunilor care se desfăşoară în primărie şi care vizează cheltuirea banului public. Va fi o direcţie, repet, preventivă”, a declarat Firea.

Gabriela Firea a mai declarat că acest departament face parte din organigrama primăriei din Viena, organigramă pe care vrea să o implementeze şi la Bucureşti.

„Voi propune Consiliului General noua structură a organigramei Primăriei Generale a Capitalei. O organigramă care vreau să semene foarte mult, aproape până la identitate, cu organigramă Primăriei din Viena. Am cerut acceptul, pentru a nu fi acuzaţi de plagiat, ambasadorului Austriei la Bucureşti cu care m-am întâlnit, iar în luna octombrie sunt invitată oficial la Viena de primarul Vienei, o capitală extrem de bine organizată, curată...”, a mai spus Gabriela Firea.

Reamintim că atât Primăria Capitalei cât şi primăriile de sectoare au fost în ultima perioadă în centrul a numeroase scandaluri de corupţie ajungându-se, în alegeri, ca Bucureştiul să aibă 6 primari din 7 - în frunte cu Sorin Oprescu - titulari de dosar penal.