Franţa suprimă islamul radical, arestând 19 persoane

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy susţine că mai mulţi extremişti musulmani suspecţi vor fi reţinuţi, după o serie de arestări din cadrul operaţiunilor de vineri din ţară. Arestările fac parte dintr-o represiune mai mare împotriva islamului radical, ca urmare a unui şir de atentate efectuate de un agresor inspirat de Al-Qaeda, potrivit unui raport VOA.

Intervievat vineri pe radio Europe 1 din Franţa, preşedintele Nicolas Sarkozy a confirmat că comandourile de poliţie au organizat o serie de raiduri în acea dimineaţă în toată ţara, arestând 19 musulmani radicali suspecţi.

Sarkozy a declarat că poliţia a confiscat mai multe arme, în special automate Kalaşnikov. El a spus că vor urma mai multe operaţiuni şi că unii oameni vor fi expulzaţi din ţară.

Ministrul de Interne, Claude Gueant, a oferit mai multe detalii, spunând că cei arestaţi îmbrăţişau jihadul şi o ideologie de luptă extrem de violentă.

Vorbind cu reporterii după o întâlnire cu asociaţiile de musulmani, Gueant a afirmat că guvernul şi grupurile musulmane sunt unite în lupta împotriva islamului radical. El susţine că legile din Republica Franceză trebuie să protejeze Islamul, care este credinţa a aproximativ 5 milioane de oameni care trăiesc în ţară.

Gueant a spus că printre cei arestaţi se numără şeful unui grup musulman interzis, numit Forsane Alizza sau "Cavalerii Mândriei." Grupul este cunoscut pentru că a făcut apel pentru boicotarea McDonalds în oraşul francez Limoges afirmând că serveşte Israelul.

Într-un interviu la radio, jurnalistul francez Sifaoui Mohammed, care a pătruns în grup, descrie Forsane Alizza ca o organizaţie activistă care a hărţuit o serie de personalităţi seculare din Franţa. El spune că ei ar trebui consideraţi doar nişte bărboşi care încearcă să perturbe lucrurile - dar el a adăugat că acest lucru se potriveşte şi cu istoricul grupurilor teroriste.

Arestările fac parte dintr-o represiune mai mare împotriva islamului radical, ca urmare a unui şir de atentate din această lună, efectuate de islamistul Mohammed Merah.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe