Gâdea ar putea rămâne sărac. Florin Chilian îl acţionează în instanţă pe realizatorul TV

Florin Chilian în concert
Florin Chilian în concert (Loredana Diacu)

Pe angajatul Antenelor, Mihai Gâdea, îl paşte un nou proces. Cunoscutul cantautor Florin Chilian îl acuză pe Gâdea de înşelăciune, furt şi distrugere de operă.

Florin Chilian a anunţat pe contul său de Facebook că se pregăteşte să îi intenteze lui Gâdea un proces. Chilian îl acuză pe Gâdea că a folosit o piesă de-a sa, pe care a modificat-o fără a-i plăti drepturi de autor.

„Acesta [Gâdea n.r.] a folosit o piesă de-a mea, a modificat-o şi nu şi-a asumat costurile decât verbal, după care a trecut la ameninţări. E o emisiune în care a schimbat sensul piesei, a făcut-o ca pe o răzbunare cu meciurile lor, habar n-am”, a declarat Florin Chilian la B1 Tv.

Florin Chilian spune că nu a primit niciun ban în urma contractului semnat cu trustul de presă şi că în momentul în care a pretins banii ce i se datorau, Mihai Gâdea a proferat ameninţări.

Aşadar, cantautorul, va depune o plângere penală pentru înşelăciune şi îi va intenta realizatorului emisiunii Sinteza Zilei un proces pentru furt.

Reamintim că acesta este al doilea proces de care are partea Gâdea în ultimul timp.

Recent, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, l-a dat în judecată pe realizatorul TV Mihai Gâdea, precum şi postul de televiziune Antena 3.

Horia Georgescu cere despăgubiri morale după ce într-o emisiune difuzată în luna septembrie 2013, a fost acuzat de Gâdea într-o dezbatere că are peste 20 de procese pentru diferite abateri rutiere şi că a făcut "gesturi obscene în faţa poliţiştilor."

Considerându-se ţinta unei campanii de presă denigratoare, Horia Georgescu, care a dovedit printr-un cazier al conducătorului auto emis de IGPR, că a primit doar cinci amenzi rutiere şi acelea contestate în instanţă, preşedintele ANI a solicitat magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 să constate atingerea „onoarei, demnităţii şi re­putaţiei, prin afirmaţiile mincinoase defăimătoare şi denigratoare la emisiunea Sinteza Zilei din 15 septembrie 2013, mo­derată de pârâtul Mihai Gâdea şi difuzată la Antena 3“.

În plus faţă de despăgubiri, Georgescu cere şi scuze publice din partea lui Gâdea, care să fie obligat să-şi citească în emisiune propria-i hotărâre judecătorească de condamnare şi să achite cheltuielile de judecată.

De asemene, reamintim că în iunie, Gâdea şi Antena3 au fost condamnaţi de Judecătoria Sectorului 1 să plătească în solidar suma de 5.000 de lei daune morale lui Lucian Duţă, fostul şef CNAS, insultat de Gâdea în timpul unei emisiuni TV din data de 22. 02. 2012.

Instanţa a apreciat că "jurnalistul" Mihai Emanuel Gâdea a folosit expresii jignitoare la adresa reclamantului, încălcând regulile de deontologie jurnalistică. Lui Gâdea i s-a cerut să publice sentinţa într-un ziar cu acoperire naţională, pe cheltuiala lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne