Gheorghe Flutur: "În această iarnă, vom vedea adevărata valoare a PSD"

Conferinţă de presă la Sediul PDL cu Gheorghe Flutur
Conferinţă de presă la Sediul PDL cu Gheorghe Flutur (Epoch Times România)
Secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că liberalii nu se grăbesc să preia guvernarea, aşa cum s-ar putea crede, şi că în această iarnă se va vedea adevărata valoarea a PSD.

"În această iarnă, vom vedea adevărata valoare a PSD, care a tot făcut promisiuni electorale. Dacă cineva crede că vrem să preluăm guvernarea pentru a pune prefecţi, se înşeală. Voi fi extrem de tranşant. Nu cu funcţii politice, că nu ţine. Pot rămâne cât vor vrea în funcţia lor", a declarat Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit Hotnews, Flutur a dezavuat faptul că premierul Ponta şi-a luat concediu după înfrângerea în alegeri şi a arătat că PNL monitorizează arhitectura politică din Parlament, însă aşteaptă ca Guvernul actual "să-şi facă treaba" şi să prezinte, în primul rând, bugetul pentru anul viitor.

"Ne uităm la ecuaţia din Parlament. Deocamdată au fost alegeri prezidenţiale. Ca oameni normali, chemăm Guvernul să guverneze, pentru că şi-au luat concedii după campanie. Guvernarea e întreprindere cu foc continuu, chiar dacă eşti supărat. Nu se poate aşa ceva. Noi, ca opoziţie, îi tragem de mânecă şi îi vom corecta de câte ori trebuie. Avem nevoie de Legea bugetului. Când pierzi alegerile, trebuie să gândeşti cât de sănătos ai consolidat structurile. Eu văd că zilnic fac implozie", a declarat Flutur.

Reamintim că, înainte de turul doi de scrutin, ministrul de finanţe, Ioana Petrescu, a refuzat să prezinte bugetul pe 2015, pe motiv că nu este normal ca premierul Ponta să şi-l asume, în condiţiile în care, dacă va fi preşedinte, în fruntea guvernului va fi numit un nou premier, responsabilitatea gestionării bugetului urmând să îi revină acestuia.

Petrescu mai declara, pe 5 noiembrie, că nu există un draft al bugetului pe anul viitor, însă au fost făcute estimări despre cât se poate colecta anul viitor. Declaraţiile ministrului de finanţe au fost făcute cu mai puţin de o lună înainte de vizita la Bucureşti a delegaţiilor FMI şi CE.

Cele două delegaţii vor veni în România în perioada 2 - 10 decembrie în special pentru a discuta cu autorităţile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015, buget care, la ora actuală este încă o nebuloasă, opoziţia susţinând că ne vom aştepta la creşteri spectaculoase ale fiscalităţii, pentru ca guvernul să poată acoperi pomenile şi promisiunile electorale pe care le-a făcut în beneficiul prezidenţiabilul PSD.