Gigi Becali invocă afecţiuni la coloană şi cere să fie eliberat

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)

Durerile acute şi insuportabile de spate care nu pot fi tratate la Poarta Albă unde e închis, l-au determinat pe Gigi Becali să ceară să fie eliberat. Latifundiarul invocă o veche afecţiune la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării. Solicitarea urmează să fie judecată pe 29 ianuarie de Tribunalul Constanţa, a declarat avocatul Bogdan Vlad, citat de Mediafax.

Având în vedere "urgenţa" situaţiei, avocatul lui Becali a depus însă vineri o solicitare prin care cere instanţei să judece mai repede cererea de eliberare a suferindului său client.

Conform lui Bogdan Vlad, Gigi Becali are o afecţiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care şi-o tratează de 30 de ani. Condiţiile din închisoare nu i-au permis însă să continue tratamentul astfel că recent, problema lui Gigi s-ar fi agravat, latifundiarul, acuzând "dureri acute şi insuportabile."

De altfel, situaţia ar fi "reflectată" în dosarul medical al lui Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Albă având obligaţia să întocmească la rândul său un raport, a mai declarat avocatul.

Gigi Becali, care a executat mai puţin de opt luni din cei trei ani şi şase luni cât are de stat prin închisori, a făcut de la momentul încarcerării sale şi până în prezent numeroase cereri de permisie, învoire, întrerupere a pedepsei, pe varii motive, de la decese în familie până la a da admitere la Facultatea de Teologie. La acestea se adaugă trei cereri de graţiere trimise Preşedintelui Băsescu, ultima dintre ele făcută recent, de fiica lui. Niciuna dintre cereri nu i-a fost aprobată.

Reamintim că Gigi Becali a fost condamnat în 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Ulterior, pedeapsa i-a fost majorată cu alte şase luni, în contul altor două condamnări (dosarul "Valiza" şi cel al sechestrării persoanelor celor care i-au furat maşina).

Becali a fost închis iniţial la Penitenciarul Jilava de unde şi-a cerut ulterior transferul la Poarta Albă, deoarece nu se "înţelegea" foarte bine cu directorul închisorii. Fostul parlamentar Becali a fost prins vorbind la telefonul mobil folosind cartela unui alt deţinut, deşi nu avea acest drept.

În închisoare Gigi nu s-a remarcat prin muncă, în schimb a avut preocupări intelectuale, scriind şi jucând şah. Conform lui Miron Cozma, lui Becali i s-ar fi propus să muncească în închisoare la fabricat pantofi însă, se pare, că această muncă ar fi prea înjositoare: Paula Iacob, avocata lui Becali, nu a fost de acord ca Gigi, latifundiar, patron de club şi fost parlamentar să lucreze în închisoare ca pantofar şi a declarat că aşa ceva e denigrator pentru clientul dumneaei: "Nu cred că este o meserie demnă de un om ca George Becali, care a terminat totuşi un liceu şi are şi doi ani de facultate".

Finalmente, Gigi nu va lucra ca pantofar. Magnatului de la Pipera i s-a aprobat să îşi ispăşească pedeapsa în regim deschis, pentru a putea munci, ideal pe un post conform cu pregătirea lui. Există posibilitatea ca Gigi să muncească la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” din Constanţa, unde pot fi valorificate optim cunoştinţele lui. Până atunci, Becali mai are de trecut un hop. Pe 13 ianuarie, la contestaţia Penitenciarului Jilava, Curtea de Apel Bucureşti va judeca decizia de ispăşire a pedepsei în regim deschis.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne