Gigi Becali va avea o permisie de o zi. Când va fi aceasta?

Gigi Becali
Gigi Becali (Epoch Times România)

Gigi Becali reuşeşte să iasă din închisoare pentru 24 de ore. Comisia Penitenciarului Poarta Albă a constatat că finanţatorul Stelei s-a comportat bine şi că a reuşit să se integreze în programul închisorii, astfel că i-a aprobat o permisie de o zi.

Gigi Becali a încercat de mai multe ori să iasă din închisoare pe diferite motive, printre care chiar efectuarea unei operaţii în străinătate, încercări care s-au soldat cu eşec. În ultima perioadă a renunţat să mai invoce motivele de sănătate şi s-a străduit să respecte condiţiile impuse de penitenciar şi ca recompensă va primi această zi liberă. Însă nu s-a stabilit exact când va fi acea zi. S-a speculat că acest lucru se va întâmpla astăzi, dar probabil că va fi anunţată o altă dată.

Gigi Becali are şi anumite restricţii. Înainte de a pleca din penitenciar, Becali trebuie să anunţe localitatea în care îşi va petrece timpul, precum şi traseul pe care îl va face până la destinaţie. Acesta trebuie să se prezinte la secţia de poliţie de pe raza teritoriului unde este localitatea unde va sta pe perioada zilei libere. O altă restricţie este că nu trebuie să părăsească ţara. După terminarea celor 24 de ore libere, trebuie să mai treacă o dată la poliţie, să dovedească că a stat în localitatea respectivă.

Acum acesta execută o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare în regim deschis şi desfăşoară activităţi cotate ca "muncă necalificată" la Academia de fotbal a lui Gică Hagi din Ovidiu.

Pe 20 mai 2013, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Gigi Becali mai are două condamnări definitive, dispuse tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării persoanelor care i-au furat limuzina, şi o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.