Întrevedere Iohannis - Grindeanu. Şeful statului i-a alocat o jumătate de oră celui pe care Dragnea îl vrea premier

Convocat de preşedintele Iohannis, Sorin Grindeanu s-a prezentat joi la Cotroceni, unde a discutat pentru aproximativ 30 de minute cu şeful statului.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Proaspăt propus de Dragnea pentru postul de premier, Sorin Grindeanu a avut, joi, o scurtă întrevedere la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. Întâlnirea a fost convocată de Iohannis iar discuţia a durat aproximativ o jumătate de oră, relatează Realitatea.net.

Reamintim că, miercuri seară, după nominalizare, Grindeanu declara într-o emisiune televizată, că aşteaptă ''cu interes'' decizia preşedintelui Klaus Iohannis şi că este pregătit ''pentru orice scenariu''.

''Sunt pregătit pentru orice scenariu, nu sunt de capul meu. Privesc cu foarte mare responsabilitate acest vot pe care mi l-au dat azi colegii mei. Şi, mai mult decât atât, votul cetăţenilor (...). Nu vreau să fac aprecieri vizavi—a-vis de ce va face domnul preşedinte (...) Sunt bănăţean, îmi place să merg încet. Haideţi să vedem ce se va întâmpla mâine şi cum vor arăta lucrurile mâine. (...) Cred că e normal să aşteptăm decizia preşedintelui'', a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă are să-i comunice ceva preşedintelui Klaus Iohannis, Grindeanu a răspuns: ''Responsabilitate şi modestie. Asta vom încerca să transmitem, dacă dânsul va face această nominalizare''.

Reamintim că Grindeanu a fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta. În vârstă de 43 de ani, nominalizatul PSD-ului la postul de premier este în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timişoarei. Între 2008 şi 2016 a fost deputat, însă a demisionat după ce a devenit preşedinte al CJ Timiş.

În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii. Sorin Grindeanu a fost şi membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne