Iohannis, "lămurit" în privinţa lui Tăriceanu: "Vrea să scape de justiţie!"

Comentând apelul lui Tăriceanu către legiuitori, Iohannis a opinat că va fi edificator să urmărim cine va ajunge în următoarele săptămâni cu cerere de urmărire penală în Parlament şi cum se va vota.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a declarat, marţi, că s-a "lămurit" în privinţa şefului Senatului, care le-a cerut colegilor parlamentari să nu mai voteze cererile DNA şi a precizat că este interesant să se vadă cine va ajunge în "următoarele săptămâni" în faţa legislativului cu cereri de încuviinţare a urmăririi penale şi cum se va vota, relatează Hotnews.

"Cu acest individ ne-am lămurit. Are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid e de acord cu un discurs anti-justiţie", a declarat şeful statului, întrebat cum comentează declaraţiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu la finele săptămânii trecute.

"Eu cred că acest individ nu vrea numai pe el să se scape, ci vrea să scape şi câţiva prieteni. Şi este suficient să urmărim cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despre care se vorbeşte", a mai precizat Iohannis, fără a oferi alte detalii.

Reamintim că Tăriceanu a lansat duminică, pe site-ul oficial al Senatului, un "Apel către Parlamentari" prin care le cere "aleşilor" ţării să nu se mai pronunţe, până la finele mandatului, pe cererile venite din partea instituţiei anticorupţie. Şeful Senatului şi-a justificat cererea acuzând că acum, în prag de alegeri parlamentare, se repetă scenariul din campania pentru locale, când DNA a scos din sertar "dosare inconsistente" ale unor candidaţi incomozi, pentru a-i scoate din competiţia electorală.

Ulterior postării mesajului către parlamentari, Tăriceanu, el însuşi trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă, a susţinut la digi24.ro, că scopul nu a fost acela de a face valuri, ci acela de a atrage atenţia", la modul cel mai serios, că Parlamentul "este o ţintă de discreditare" şi că recent "DNA şi-a fixat ca ţintă, fără ca cineva să-i fi alocat această sarcină, anchetarea în exclusivitate, aş spune, a membrilor Parlamentului."

Întrebat de moderator dacă nu este un abuz să le ceară parlamentarilor să se mai pronunţe în vreun fel, până la finalul legislaturii, asupra cererilor DNA în condiţiile în care Regulamentul de funcţionare al Camerelor, care e lege, prevede termene pentru un răspuns, Tăriceanu a parat întrebarea susţinând că ceea ce face el e să tragă un semnal de alarmă:

"Eu trag un semnal de alarmă că suntem într-o fază de derapaje grave. Suntem într-o fază în care, se pare, o instituţie intervine în jocul democratic, alterează jocul democratic şi opţiunea cetăţenilor. Şi în faţa acestei situaţii noi trebuie, într-un fel, să reacţionăm şi să atragem atenţia că nu suntem dispuşi să intrăm în acest joc." a susţinut şeful Senatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne