Kelemen Hunor: UDMR negociază cu PSD o colaborare parlamentară. Intrarea la guvernare, exclusă

UDMR şi PSD au antamat discuţii vizând o colaborare parlamentară. Cât despre intrarea UDMR la guvernare, această problemă nu se pune, PSD având un protocol semnat cu ALDE, ceea ce îi asigură majoritatea necesară.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că a avut discuţii cu PSD privind o colaborare parlamentară punctuală, discuţii ce nu au dus încă la o concluzie comună, relatează news.ro. Discuţiile între liderii celor două formaţiuni vor continua, însă varianta intrării Uniunii la guvernare este "exclusă", a precizat Hunor.

"Vom vedea. Noi niciodată nu am refuzat un dialog, nici cu domnul Dragnea, nici cu altcineva. Vom vedea mâine, poimâine. Am avut deja o primă discuţie, dar încă nu am ajuns la o concluzie finală, la ceva ce poate fi prezentat opiniei publice", a spus Kelemen Hunor, în contextul în care Liviu Dragnea declara ieri că, "într-un timp rezonabil", va purta discuţii cu reprezentanţii UDMR, neexcluzând posibilitatea realizării unui protocol de colaborare şi susţinere parlamentară.

Hunor a precizat că discuţiile continuă şi că, în acest moment, este însă vorba doar despre o colaborare parlamentară, nu despre o intrare la guvernare.

"De Guvern nu vorbim. Ei au o coaliţie formată, un acord politic format, o majoritate asigurată, deci vorbim doar de o colaborare parlamentară punctuală. Dacă ar fi fost vorba de Guvern semnăm şi noi un acord de coaliţie. (...) Guvernarea exclusă în acest moment", a afirmat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne