Klaus Iohannis candidează pentru postul de preşedinte al PNL

Klaus Iohannis, mesager împotriva corupţiei, ales preşedinte al  României.
Klaus Iohannis, mesager împotriva corupţiei, ales preşedinte al României. (Epoch Times România)

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele demisionar al PNL va candida la postul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, conform anunţului făcut miercuri în Delegaţia Permanentă.

Iohannis şi-a exprimat dorinţa în cadrul Delegaţiei Permanente să intre în cursă pentru conducerea partidului şi a cerut derogare de la criteriul de vechime în partid pentru a putea candida. Delegaţia Permanentă a fost de acord cu cererea de derogare a lui Iohannis.

"Eu cred că PNL va continua foarte bine. Avem toate şansele să mergem mai departe, mai bine şi, în final, vom şi câştiga", a declarat Klaus Iohannis.

La întrebarea dacă Antonescu rămâne candidatul PNL la prezidenţiale, Iohannis a răspuns: "Nu discutăm despre o candidatură la preşedinţie astăzi. Discutăm chestiuni organizatorice".

Un alt candidat la preşedinţia PNL este şi senatorul Ioan Ghişe, care a anunţat ca şi-a depus candidatura. Senatorul a anunţat, totodată, că Ludovic Orban, care anunţase anterior că va candida la şefia PNL a renunţat să mai candideze.

Congresul extraordinar al PNL în cadrul căruia va fi aleasă conducerea partidului va fi organizat pe 28-29 iunie.

Crin Antonescu a afirmat, marţi seară, la o emisiune la Realitatea Tv, că Iohannis este o variantă de candidat la Preşedinţie.

"Sunt pregătit să susţin pe oricine are şanse mari la preşedinţia României. Klaus Iohannis este o variantă, dar este o variantă pe care trebuie să o analizăm serios. S-a minţit destul cu sondajele, cu aceşti infractori ai sondajelor. Încrederea nu este totul. Acolo trebuie un om care să convingă, să se bată, să aibă mai multe şanse mediatice, care să nu aibă un handicap. Klaus Iohannis e cel mai puţin cunoscut, nu ştiu dacă vrea, declaraţiile sale arată o puternică reţinere", a susţinut Antonescu în emisiunea Jocuri de Putere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne