Liviu Dragnea nu crede că Dan Diaconescu l-ar putea susţine pe Iohannis

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Miercuri după-amiază, liderii PP-DD se întrunesc în şedinţă pentru a stabili dacă îl vor susţine pe Victor Ponta în turul doi. Potrivit Agerpres, anterior acestei întruniri, secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a avut deja discuţii cu vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD.

După întrevederea cu liderul partidului lui DD, Dragnea s-a declarat cât se poate de optimist:

''Am avut o discuţie cu secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, ne-am uitat pe localităţile unde PP-DD a avut un scor important şi am stabilit acţiunile comune pe care le vom face împreună, pentru a merge cu un mesaj clar la votanţii PP-DD. Dacă ei vor lua această decizie, şi sperăm să iau această decizie. Sigur noi am făcut o discuţie preliminară. Mie mi-ar veni foarte greu să cred că PP-DD îl va sprijin pe Klaus Iohannis'', a declarat Dragnea.

Reamintim că Dan Diaconescu, ieşit din cursa pentru Cotroceni, a fost votat de aproximativ 4% din românii care s-au prezentat la vot. Fostul prezidenţiabil, fondator al postului OTV şi titular al unei condamnări la închisoare cu executare (3 ani pentru şantaj), are în prezent un show televizat la România TV, televiziunea controlată de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Ponta. Diaconescu a primit spaţiu de emisie pe postul deputatului PSD la scurtă vreme după ce PNL-ul a ieşit de la guvernare, iar DD i-a oferit premierului Ponta sprijin parlamentar şi în teritoriu, contra cooptării la guvernare, în locul UDMR.

Revenind la alegeri, după ce s-a încheiat turul I, pentru prezidenţiabilul Victor Ponta şi-au anunţat sprijinul "tribunul" Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare (şi al ziarului cu acelaşi nume), Teodor Meleşcanu, fost director al SIE şi, potrivit preşedintelui Băsescu, persoana care ar fi încălcat legea pentru a ascunde faptul că Ponta a fost ofiţer acoperit, şi Călin Popescu Tăriceanu, fostul liberal desemnat şef al Senatului de premierul Ponta. UDMR-ul, partid aflat la guvernare alături de Ponta, va lua o decizie oficială joi.