Ludovic Orban: "Preferăm să ajungem la alegeri anticipate!"

PNL vrea ca şi PSD Grindeanu-Ponta şi PSD Dragnea să plece şi îşi doreşte alegeri anticipate, a precizat Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Noul lider al PNL, Ludovic Orban, a acuzat luni seara conducerea PSD că a creat o criză cu 'consecinţe extrem de grave' pentru România exact când Iohannis are întâlniri cu cei mai importanţi şefi de state, criza politică internă riscând să pună sub semnul întrebării orice posibile angajamente şi înţelegeri.

În acest context, Orban, care şi-a convocat colegii parlamentari la vot, astfel încât în sală să fie cvorum şi moţiunea să se voteze (o amânare oferindu-i lui Dragnea timp să mai cumpere voturi), a explicat că îşi doreşte ca atât Grindeanu cât şi Dragnea să plece şi a susţinut că liberalii sunt pregătiţi să guverneze, relatează Agerpres.

"Au creat o criză cu consecinţe extrem de grave pentru România. Gândiţi-vă că preşedintele Klaus Iohannis este într-un turneu internaţional aproape fără precedent pentru un şef de stat român, se întâlneşte cu cei mai puternici oameni ai planetei, liderii celor mai importante state şi e pus în umbră de o criză politică internă care pune sub semnul întrebării posibile angajamente şi înţelegeri ce pot fi făcute între România şi celelalte state. (...) O criză care creează, în general, o percepţie foarte proastă asupra României, într-un moment foarte bun pentru România, când, e din ce în ce mai evident, că este o ţară care poate juca o carte mare, cum nu a mai avut ocazia", a susţinut Orban.

Orban a mai susţinut că PSD "nu mai are nicio legitimitate" să conducă România, după ce de-a lungul celor şase luni care au trecut de la alegeri a folosit puterea ca să 'rezolve lupte şi rivalităţi'.

Liberalul a mai reamintit că în nicio democraţie europeană nu s-a întâlnit o astfel de situaţie, ca un premier (respectiv Grindeanu) care nu mai e susţinut de majoritatea parlamentară, să se 'agaţe cu dinţii de scaun', să se 'baricadeze' în Palatul Victoria şi să cheme şi 'întăriri', pe Victor Ponta, care, în opinia sa, a fost o 'alegere foarte proastă'.

''Noi dorim să plece şi PSD Grindeanu-Ponta şi PSD Dragnea. (...) PNL este pregătit să guverneze, preferăm să ajungem la alegeri anticipate'', a declarat Orban.