Macovei, despre ameninţarea cu moartea a lui Ghiţă: Mă aştept la orice între membrii PSD. Unii fac parte din lumea interlopă

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei a comentat marţi, la Realitatea Tv, acuzaţiile făcute de Primarul sectorului 3 Robert Negoiţă împotriva colegului său, deputatul Sebastian Ghiţă, despre care susţine că l-a ameninţat cu moartea la telefon. În acest sens Negoiţă, care este şi vicepreşedintele PSD, a şi înaintat o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele lui Ghiţă

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, după 25 de ani de la Revoluţie, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat revoltat Robert Negoiţă.

Deşi nu a vrut să spună presei despre ce anume au discutat de s-a ajuns la ameninţări, Negoiţă a relatat cum anume l-a ameninţat Sebastian Ghiţă cu moartea: "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

Vorbind despre ameninţările cu moartea între deputatul Sebastian Ghiţă şi primarul sectorului 3 Robert Negoiţă, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a subliniat că între membrii PSD se aşteaptă la orice, având în vedere că unii chiar au legături cu lumea interlopă.

„Mă aştept la orice între membrii PSD pentru că vedem că unii fac parte din lumea interlopă. Îmi aduc aminte că Robert Negoiţă era, cel puţin, acuzat de presă de un fel de vânătoare de prostituate. Despre Ghiţă, ce să mai spun... Deci nu mă mir, pentru că sunt oameni de o anumită categorie. Şi vă aduc aminte ce spunea ministrul Dobre pe vremea USL-ului, în 2012, lui Rus. Dacă vă aduceţi aminte Rus spunea „nu vreau să-mi petrec bătrâneţile la închisoare” şi Dobre îi spunea „hai să fugim din acest grup infracţional organizat”, care era USL-ul”, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL a amintit şi despre cazul fostului prefect PSD de Galaţi Emanoil-Cătălin Bocăneanu care a ajuns din nou după gratii, arestat sub acuzaţia de instigare la omor, după ce a încercat să angajeze un asasin care să-l "scape" de un martor "incomod". Persoana pe care fostul prefect PSD o dorea ucisă era o femeie, Ileana Schipor, şefa Serviciului pentru Evidenţa Persoanelor Galaţi, principalul martor al procurorilor DNA într-un dosar în care Bocăneanu este acuzat de corupţie.

„Deci ei înşişi s-au definit ca grup infracţional organizat. Doi din acest grup se ceartă între ei. Şi vă aduc aminte de fostul prefect de Galaţi care a tocmit, a plătit un asasin să omoare pe unul din denunţătorii şi martorii din dosarul lui de corupţie de la DNA. Ăsta-i PSD-ul, un grup infracţional organizat, care acum a ajuns să ordone şi asasinate. Deci nu mă mir”, a afirmat aceasta.

Ghiţă se declară nevinovat şi victimă a unei înscenări

Jurnalista Sorina Matei i-a cerut un punct de vedere deputatului Sebastian Ghiţă.

"Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct şi nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de niciun fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon", a precizat Sebastian Ghiţă.

Deputatul PSD a adăugat că poate pune oricând la dispoziţia jurnaliştilor listingul telefonului, pentru a demonstra că nu a vorbit cu Robert Negoiţă: "Dacă te simţi ameninţat cu moartea nu aştepţi 10 zile să reacţionezi. Oricând pot pune la dispoziţia jurnaliştilor listingul telefonului meu".

În opinia lui Ghiţă, plângerea penală poate fi parte a campaniei electorale: "Poate e o strategie de campanie electorală pe care nu o înţeleg. Am văzut-o şi la PDL şi la alţi adversari politici. Campania "Sebastian Ghiţă există". Nu sunt aşa de important. E ciudat, incredibil şi incorect ce se întâmplă acum cu Robert Negoiţă".