Scandal fără precedent în PSD. Robert Negoiţă susţine că Sebastian Ghiţă l-a ameninţat cu moartea

Robert Negoiţă, PSD
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)

Primarul sectorului 3 şi vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a depus marţi o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele colegului său, deputatul Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Victor Ponta, despre care susţine că l-a ameninţat cu moartea la telefon.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, după 25 de ani de la Revoluţie, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat revoltat Robert Negoiţă, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti cum anume l-a ameninţat Sebastian Ghiţă cu moartea, edilul a replicat: "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus".

La întrebarea dacă a înregistrat convorbirea telefonică cu Sebastian Ghiţă, edilul a precizat: "Nu fac aşa ceva, nu sunt securist şi nu provin dintr-o familie de securişti".

Negoiţă a subliniat că nu era în relaţii de prietenie sau de afaceri cu Sebastian Ghiţă, însă nu a vrut să explice în ce context a avut loc această convorbire şi dacă are vreo legătură cu vreun contract pe care l-ar avea deputatul de Prahova cu primăria.

„Ameninţări, şantaj, "securisme" între ‪‎PSD‬-işti de vârf. Dacă asta fac acum, între ei, cum ar arăta ‪‎România‬ noastră cu PSD la Preşedinţie, la Guvern, în toata ţara…?!”, a întrebat purtătoarea de cuvânt a PNL, Cristina Pocora.