Macovei insistă ca Băsescu să iniţieze referendumul privind imunitatea parlamentarilor

Preşedintele Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei
Preşedintele Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, i-a solicitat miercuri preşedintelui Traian Băsescu să iniţieze un referendum pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor, miniştrilor – foşti sau actuali – şi a preşedintelui. Solicitarea candidatului independent la prezidenţiale este a treia intervenţie în acest sens, Băsescu ignorând primele două apeluri.

Reacţia europarlamentarului a survenit după ce Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ pentru arestarea deputatului Ion Diniţă, care este acuzat de DNA de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

”DNA a cerut aviz pentru arestarea deputatului Ion Diniţă, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu şi dare de mită. Comisia juridică a votat împotrivă. Sunt zeci de cazuri de obstrucţionare a justiţiei de către parlamentari, deci nu mai e o ştire. Trăim deja într-o normalitate strâmbă în care hoţii sunt protejaţi la vârful statului român de către politicieni care ar fi trebuit să reprezinte interesele oamenilor”, a afirmat Macovei într-un comunicat publicat miercuri, 15 octombrie.

Pe fondul alegerilor prezidenţiale, fostul ministru al Justiţiei a insistat ca şeful statului să acorde românilor posibilitatea de a decide dacă politicienii vor rămâne fără imunitate.

”Îi solicit încă o dată preşedintelui Băsescu să iniţieze organizarea unui referendum cu o singură întrebare: "Sunteţi de acord ca parlamentarii, miniştrii – foşti sau actuali - şi Preşedintele României să nu mai beneficieze de nicio formă de imunitate, cu excepţia opiniilor politice?“, a comunicat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne