Premierul Ponta decorat cu "Serviciul credincios". Robert Turcescu despre decoraţia şi gradul premierului

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Robert Turcescu, cel care s-a autodeconspirat recent drept ofiţer-acoperit, a comentat pe blogul său declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia premierul Victor Ponta a fost ofiţeri acoperit SIE.

Premierul Ponta a primit în 2002 Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, această distincţie fiind asimilată gradului de locotenent, susţine Turcescu

"Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial Partea I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, preşedintele României de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Năstase", scrie Turcescu pe blogul său, explicând în continuare că Gradul de cavaler al Ordinului "Serviciul Credincios" este asimilat gradului de locotenent.

"Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoraţii sînt “conferite cetăţenilor români pentru serviciile excepţionale aduse statului şi poporului român, pentru acte de eroism săvârşite în serviciul militar şi pentru merite deosebite în activitate“. Aceeaşi lege stipulează că propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de către primul-ministru (Adrian Năstase în 2002). Propunerile de decorare cu Ordine Naţionale, stipulează Legea 29, “trebuie să fie temeinic motivate, iar esenţa acestor motivaţii se înscrie în brevetele care însoţesc însemnele“. Gradul de cavaler al Ordinului “Serviciul Credincios” este asimilat gradului de locotenent."

În cadrul aceleiaşi postări, Turcescu publică totodată lista tuturor celor care în noiembrie 2002 au primit această distincţie, precum şi alte decoraţii, unele chiar mai importante. Printre numele sonore înşirate de Turcescu pe blogul său turcescu.ro, se regăsesc Rovana Plumb, Gabriel Oprea, Ionel Blanculescu, Adriana Ţicău, Ion Moraru, Ludovic Orban etc.