Macovei: "Voi fi un preşedinte care asigură respectarea legii, care insistă ca banii furaţi să se întoarcă înapoi”

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul independent Monica Macovei a afirmat duminică intr-o declaraţie, că va fi un ”preşedinte care asigură respectarea legii, care insistă ca banii furaţi să se întoarcă înapoi”, relatează Agerpress.

Voi fi ”un preşedinte care asigură respectarea legii, care insistă ca banii furaţi să se întoarcă înapoi ca să putem să investim în sănătate, în educaţie, în agricultură, în mediu, care va asigura independenţa justiţiei şi care de câte ori se va încălca legea de către guvern sau parlament sau de către oricine în ţara asta, va ridica cartonaşul galben sau roşu”, a declarat europarlamentarul.

Fostul ministru al Justiţie a adăugat că va acţiona aşa ”cum prevede Constituţia” - ca un mediator între puteri, care lucrează cu toată lumea.

”Fiind un jurist şi respectând întotdeauna legea (...) voi fi un preşedinte constituţional, exact cum prevede Constituţia — mediator între puteri. Dar, tot potrivit Constituţiei, preşedintele este parte a puterii executive, se poate duce în anumite situaţii să conducă şedinţele de guvern. Voi respecta Constituţia, voi lucra cu toată lumea”, a adăuga aceasta.

Întrebată dacă va lucra împreună cu Victor Ponta dacă va ajunge în funcţia de preşedinte, candidatul independent la preşedinţie a afirmat că va ”discuta”, însă are o ”limită de principii sub care nu coboară” .

”Eu discut, dar sunt fermă şi am o limită de principii sub care nu cobor. (...) Voi fi în dialog permanent cu oamenii”, a susţinut prezidenţiabilul independent.

Monica Macovei a mai dat de înţeles că nu va intra în jocurile politice care se manifestă în guvernul actual între preşedinte şi premier.

”Nu voi duce un astfel de război (preşedinte — premier, n.r.). Vreau să fiu un model, eu sunt serioasă, fermă, vorbesc civilizat, pot să critic fără să insult. Deci, voi sta de vorbă şi cu Ponta, şi cu oricine altcineva”, a adăugat Macovei.