Macovei vs AEP. Instanţa a decis - europarlamentarul şi-a finanţat în mod legal campania pentru prezidenţiale

Instanţa de judecată i-a dat dreptate fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, în conflictul juridic pe care îl are cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10
Monica Macovei, 11 ianuarie 2015 la anunţarea platformei M10 (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat, pe fond, procesul cu AEP care îi confiscase în urmă cu un an 291.415 lei din donaţiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale pe motiv că suma respectivă a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, nereglementat în legislatia ţării noastre.

"Finanţarea campaniei mele electorale a fost legală. Am câştigat pe fond procesul cu AEP. Este necesară schimbarea legii, astfel încât să existe mai multă transparenţă, iar finanţarea online, inclusiv prin sistemul electronic PayPal să fie introdusă în lege. Numai astfel se va sparge lanţul finanţării partidelor politice şi a candidaţilor de către baroni şi mari finanţatori cu interese oculte.

Campania mea electorală pentru prezidenţiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce priveşte finanţarea: am avut donaţii foarte mici, de 50 -100 de lei, de la mulţi oameni, cetăţeni români. Le mulţumesc, încă o dată, tuturor celor care au avut încredere în mine şi au donat pentru campania electorală. Şi ei vor contribui astfel, după decizia instanţei în acest proces, la modernizarea legilor electorale şi la schimbarea modului în care se finanţează şi se face politică în România", a declarat vineri Monica Macovei.

Instanţa de judecată a decis acum că AEP a greşit atunci când nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donaţii mici, confiscând sumele care au fost primite legal şi transparent, şi a anunlat sancţiunea impusă de instituţie.

"La alegerile prezidenţiale, am cerut cetăţenilor să îşi susţină financiar candidaţii în care cred şi să nu îi lase pradă intereselor baronilor şi marilor finanţatori. Legea actuală este gândită pentru donatori puţini şi mari şi tocmai asta face: menţine şi încurajează "clientela politică". Legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale trebuie schimbată.

Într-o campanie electorală murdară, făcută cu banii din corupţia Microsoft, EADS, Niro, retrocedări etc., Autoritatea Electorală Permanentă şi-a găsit pe cine să amendeze. Cea mai mare amendă a primit-o în 2014 Monica Macovei, candidat independent sprijinit de oameni simpli, din ţară şi din diaspora, cu donaţii mici prin PayPal. Din fericire, justiţia a făcut dreptate. Sistemul nu a reuşit să împiedice românii cinstiţi să-şi sprijine candidatul cu câte 20 de euro. Nu pot ei intimida cât putem noi sprijini!", a mai precizat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne