Marian Petrache, al doilea om din PNL: Iohannis va coabita 100% cu Victor Ponta

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, numărul doi în PNL, a anunţat că, dacă va câştiga alegerile, prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis va coabita 100% cu premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnaliştii de la gândul.info dacă va exista o coabitare între Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, Petrache a replicat: "Da, 100%." Petrache a pus accent pe faptul că numai scrierea programului guvernamental va dura cel puţin până în decembrie şi a adăugat că "PNL va prelua guvernarea, când va fi pregătit de guvernare, atunci când va avea un program de guvernare şi un cabinet care să fie în stare să preia guvernarea."

Marian Petrache a mai explicat că sondajele PNL arată că în acest moment Iohannis a trecut de 30%, în timp ce prezidenţiabilul PSD Victor Ponta ar fi scăzut sub 40%. Liderul liberal susţine că de când a început campania electorală, Iohannis creşte în sondaje, acesta având în prezent "în jur de 32%" din intenţia de vot.

"Foarte mare parte vor veni în turul doi şi vor vota cu Klaus Iohannis. Cred că Tăriceanu adună voturile USL, acele voturi care n-au fost adunate nici pe PNL, nici de PSD, deci probabil că o parte vor merge la PSD, o parte la PNL. Domnul Tăriceanu cred că ştie că nu poate să câştige aceste alegeri. El face jocul PSD-ului. Cine votează cu Tăriceanu, votează cu PSD-ul în primul tur", a mai precizat Petrache.

Secretarul general al PNL a exclus orice înţelegere cu prezidenţiabilul PMP Elena Udrea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Mie mi se pare că am face troc cu voturile românilor. Nu e nevoie de aşa ceva. Românii de acum trebuie să aleagă între Klaus Iohannis şi Victor Ponta." a mai afrimat Petrache.