Ministrul Darius Vâlcov nu recunoaşte documentul publicat de Mediafax privind planurile MFP de creştere a taxelor

Andrei Pricopie
14.11.2014

alte articole

Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)
Andrei Pricopie
14.11.2014

În urmă cu o zi, Mediafax arunca bomba - un document al Ministerului Finanţelor Publice care conţinea propuneri de modificări fiscale devastatoare pentru anii viitori. Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, susţine că nici el, nici ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, nu-şi asumă documentul şi nu recunoaşte că ar fi elaborat de instituţie şi, chiar dacă acest lucru s-ar dovedi adevărat tot nu şi-ar da demisia, a relatat agenţia de ştiri.

Din documentul respectiv reiese că Guvernul intenţionează ca din 2016 să renunţe la cota unică de 16% pentru a introduce cote progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%. Un alt lucru urmărit de Guvern era creşterea impozitelor locale pe proprietate cu 25% începând cu 2015 şi cu încă 25% începând cu 2016.

Confruntat cu noile dezvăluiri, Darius Vâlcov a precizat că Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu recunoaşte existenţa documentului prezentat, acesta nefiind elaborat în cadrul instituţiei.

Întrebat dacă va demisiona în cazul în care se dovedeşte că documentul respectiv a fost elaborat, scris şi printat în MFP şi distribuit în Consiliul Consultativ al ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov a replicat că nu poate răspunde pentru toţi angajaţii din instituţie. Ministrul a subliniat că ministerul, prin cei doi reprezentanţi ai săi, făcând referire la el şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, nu-şi asumă acel document.

În context, Ioana Petrescu a transmis că nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare şi că la ministerul pe care îl conduce nu s-a făcut niciodată un scenariu privind eliminarea acesteia.

"Ministrul Finanţelor Publice Ioana-Maria Petrescu nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare. La Ministerul Finanţelor Publice, autoritatea în ceea ce priveşte stabilirea politicii fiscale, nu s-a făcut niciodată un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare", se precizează într-un comunicat remis joi seară de MFP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor