Nagacevschi a fost exclus de la şedinţa CSM. Din lipsă de cvorum, judecătorul pentru Curtea Constituţională nu a fost selectat

Fadei Nagacevschi, ministrul Justiţiei al R. Moldova
Fadei Nagacevschi, ministrul Justiţiei al R. Moldova (gov.md)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat marţi, 13 aprilie, selectarea unui candidat la funcţia vacantă de judecător al Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM), în pofida cererilor de a o suplini de urgenţă înainte de 15 aprilie, ziua când instanţa urmează să pronunţe o decizie crucială privind dizolvarea Parlamentului.

Potrivit Radio Europa Liberă, CSM a menţionat că la şedinţa sa de marţi nu a existat cvorumul necesar pentru examinarea chestiunii, după ce l-a exclus dintre participanţi pe ministrul demisionar al Justiţiei, Fadei Nagacevschi.

Nagacevschi tocmai intenţiona să ceară urgentarea procedurii de numire a noului membru al CCM, dar în opinia membrilor CSM, ministrul interimar nu poate participa din oficiu la şedinţele sale, în condiţiile în care Guvernul condus de socialişti a demisionat în luna decembrie, mai transmite sursa citată.

Curtea Constituţională care a rămas cu cinci membri din şase după decesul recent a unui judecător urmează să decidă pe 15 aprilie dacă există circumstanţele necesare pentru dizolvarea Parlamentului cerută de preşedintele Maia Sandu.

PSRM se opune dizolvării Parlamentului solicitată de şefa statului, iar la concursul pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională s-au înscris 16 candidaţi printre care se numără şi deputatul socialist, Vasile Bolea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe