Nigel Farage începe o nouă campanie: împotriva Partidului Comunist Chinez

Politicianul britanic Nigel Farage
Politicianul britanic Nigel Farage (Getty Images)

Una dintre personalităţile marcante care au susţinut Brexitul, Nigel Farage, a declarat că, după finalizarea „activităţii sale de-o viaţă” de consolidare a independenţei Regatului Unit faţă de Uniunea Europeană, următoarea sa campanie majoră va fi reducerea dependenţei Marii Britanii faţă de China.

Farage a declarat că Partidul Comunist Chinez reprezintă o „provocare şi mai mare” şi o „ameninţare mai mare pentru independenţa noastră, pentru modul nostru de viaţă” şi pentru libertate, comparativ cu Uniunea Europeană.

„China face tot posibilul să acapareze lumea; restrânge democraţia în Hong Kong şi vor face tot posibilul să o facă şi în altă parte. Au preluat multe dintre resursele din Africa”, a declarat liderul Brexit, aflat în prezent în procesul de rebranding precum Reform UK, pe canalul său de YouTube.

„Partidul Comunist Chinez reprezintă o ameninţare masivă pentru lume, o ameninţare pentru libertăţile noastre, o ameninţare pentru modul nostru de viaţă”, a avertizat Farage.

El a spus că următoarea sa campanie politică majoră va fi să sensibilizeze Marea Britanie cu privire la crimele comise de dictatura comunistă şi la ameninţarea pe care China o reprezintă la adresa libertăţii şi democraţiei în întreaga lume.

„Trebuie să ne trezim în legătură cu ameninţarea pe care o reprezintă China, iar în 2021 începe următoarea mea campanie şi anume să ne asigurăm că nu mai depindem de China”, s-a pronunţat el vineri.

Încă de la începuturile pandemiei, Farage a subliniat că actuala criză a scos la iveală modul în care lanţurile de aprovizionare occidentale sunt dependente de regimul comunist chinez, în special în sectoare precum medicina şi echipamentele de protecţie personală (PPE).

„Vedem cum China exploatează acum o criză pe care a provocat-o, pentru a-şi răspândi influenţa mai departe şi mai adânc în Europa, iar asta ne dă fiori pe şira spinării”, scria el în martie.

Farage a avertizat că Beijingul „îşi linge degetele” la gândul unei administraţii Biden.

„Cu Trump aproape plecat de la Casa Albă şi şovăitorul Joe Biden pregătindu-se să se mute acolo, se pare că dorinţa Chinei de a domina lumea ia din nou avânt. Ce nenorocire!”, a spus Farage.

Farage a susţinut că Partidul Comunist Chinez ar trebui să plătească despăgubiri Occidentului pentru declanşarea şi muşamalizarea pandemiei, care a distrus milioane de vieţi şi firme din întreaga lume.

„Această pandemie a fost şi este vina Chinei, iar Occidentul ar trebui să ceară despăgubiri pentru prejudiciile pe care le-a adus lumii”, a spus el luna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe