Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea sar în apărarea "domnului Vâlcov": "Este un creier!"

Liviu Dragnea şi subordonata acestuia, Olguţa Vasilescu, au sărit prompt în apărarea lui Darius Vâlcov, "colecţionarul de tablouri" care a constatat că Guvernul Grideanu nu a performat la nivelul aşteptărilor liderului PSD.
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

În ultimele sale două conferinţe de presă, (încă) premierul Grindeanu a pronunţat des şi apăsat numele lui Darius Vâlcov, insistând să arate că aşa-zisa evaluare în urma căreia s-a cerut mazilirea sa a fost făcută nu de o comisie ci de un singur personaj: celebrul "colecţionar de tablouri" Darius Vâlcov. Grindeanu a remarcat că nu se ştie dacă Vâlcov mai e membru PSD şi că acesta l-a acuzat inclusiv că nu a strâns relaţiile cu Federaţia Rusă.

Indignaţi de aceste declaraţii, atât ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, cât şi însuşi liderul PSD, Liviu Dragnea, i-au luat apărarea lui Darius Vâlcov, fostul ministru în guvernul Ponta, trimis în judecată în două dosare penale, pentru fapte de corupţie şi luare de mită, relatează România Liberă.

„Vâlcov e creier”, a declarat Vasilescu, la Antena 3, precizând că fostul ministru este cel ce a construit Codul Fiscal, pe perioada guvernării lui Ponta.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a luat şi el apărarea lui Vâlcov, precizând, la finalul şedinţei de joi a Comitetului Executiv Naţional că i se pare „profund incorect” modul în care s-a raportat premierul Grindeanu la acesta:

„Mi se pare profund incorect modul în care s-a raportat la domnul Darius Vâlcov. Nici eu, nici colegii nu uităm modul cum a vorbit cu domnul Darius Vâlcov atât în timpul campaniei electorale, dar şi după ce a fost propus ca prim-ministru şi după ce s-a instalat în funcţia de prim-ministru. Vorbea destul de des cu domnul Darius Vâlcov, care înţeleg că atunci nu mai era un fost pedelist şi îl aprecia în faţa tuturor pe acest om care a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai echipei care a redactat programul guvernare, dacă nu cel mai important”, a spus Liviu Dragnea.

Reamintim că Grindeanu a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri noaptea, că în evaluarea privind Guvernul şi măsurile din programul de guvernare s-a trecut la capitolul neimpliniri dezvoltarea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

"La capitolul de Politică Externă (din raportul de evaluare a PSD-n.r), printre nerealizări e trecută dezvoltarea relaţiilor cu Rusia. Îmi asum. Ştiam că România e în Uniunea Europeană, iar UE a impus sancţiuni economice Rusiei. Poate că domnul Vâlcov şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de-asta trebuie să plec, probabil", a declarat Grindeanu.