Pe (v)axul politicii, stă PNL

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.11.2013

PNL stă şi trebuie să stea pe axul politicii româneşti, deşi este o formaţiune care nu este "iubită" în prezent nici de competitori, şi nici măcar de aliaţi, a declarat duminică Crin Antonescu, la Sinaia, în cadrul unui discurs susţinut la Şcoala liberală de economie "Liberalism şi antreprenoriat", organizată de Cluburile Studenţeşti Liberale.

"Nu suntem cel mai mare partid, evident în sens cantitativ din România, nu suntem nici pe departe partidul cel mai scutit de inconveniente din afara democraţiei politice. Suntem un partid pe care, în afara alegătorilor noştri, a oamenilor care înţeleg şi acceptă mesajul nostru, nu-l iubesc foarte mulţi dintre competitori, adversarii şi chiar aliaţii politici." a declarat Antonescu la Sinaia

PNL, o formaţiune care nu este iubită nici măcar de aliaţi

Afirmaţiile vin în contextul deja permanentizatelor zvonuri despre ruperea USL, cu PSD nominalizând un alt candidat decât Antonescu (Ponta, eventual, că-i tânăr şi că are capital electoral), pentru a participa la prezidenţialele de anul viitor, zvonuri care par a deveni din ce în ce mai acutizate de atacul direct la adresa lui Antonescu lansat de televiziunea de casă a premierului, România TV.

România TV a prezentat joi seara câteva fotografii în care apar separat Crin Antonescu, Cozmin Guşă şi omul de afaceri Ioan Nicolae, afirmând că şeful liberalilor a fost surprins "întâlnindu-se cu două personaje controversate, aflate în atenţia organelor de urmărire penală" ca "fabricat." Afirmaţiile respective l-ar putea costa pe Antonescu voturile a mulţi dintre puţinii lui simpatizanţi, aşa cum întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vantu l-a costat pe Geoană preşedinţia în 2009.

Dar nu contează. Aliaţilor de guvernare, Antonescu le transmite că:

"PNL stă astăzi şi pentru următorii ani pe axul central al politicii româneşti, în sensul în care nu există şi nu poate există o guvernare coerentă şi legitimă fără PNL, pe de-o parte, şi, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă şi capabilă să realizeze obiective politice ale dreptei în afara PNL sau fără PNL".

PNL, o formaţiune care nu este iubită de competitori

Pe fundalul reconfigurării alianţelor în vederea prezidenţialelor şi europarlamentarelor de anul viitor, Crin Antonescu atrage atenţia de la Sinaia, că nimic nu se poate, nu există şi nu va exista în politica românească fără PNL, fapt care ar trebui, în viziunea liderului liberal, să îi motiveze pe colegii de partid.

"La urma urmelor, ca liberali, trebuie să înţelegem asta [faptul că PNL nu este un partid iubit n.r.]. Dar numai PNL are această poziţie axială în acest moment în politica românească şi ea trebuie folosită, onorată, pentru că, aşa văzând lucrurile, înţelegem că viitorul României nu se poate construi în niciun fel fără PNL şi, în acelaşi timp, că PNL nu poate fi scutit în nicio formulă sau nu se poate scuti el însuşi de responsabilitate. Nu există scuză pentru PNL, chiar dacă există atât de multe dificultăţi", a declarat liderul liberalilor.

Recent, liberalii au primit îndemnuri şi de la MRU, desemnat candidat (cu reale şanse) la prezidenţiale, din partea noii alianţe, Forţă Civică plus PMP.

MRU i-a chemat să i se alăture pe toţi liberalii care şi-au dat seama că Antonescu a transformat partidul într-un proiect personal - Cotroceniul - sortit eminamente unui eşec.

Motiv pentru care, de la Sinaia, Antonescu mai scoate un as din mânecă şi le aminteşte liberalilor că, pe lângă prezidenţiale, vin şi europarlamentarele, importante pentru soarta PNL şi pentru "cutezătorii" care vor rămâne în partid.

"Alegerile europarlamentare sunt mai cu seamă importante pentru soarta PNL în echilibrul politic al României, în scena politică a României din prezent şi mai ales din viitor, şi îmi exprim cutezătoarea speranţă că veţi fi între cei care vor da bătălia democratică din prima linie", a spus liderul PNL, arătând că liberalii trebuie să fie la masa la care se iau decizii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor