PNL, siderat de atitudinea celor doi „teoretic” lideri, Ponta şi Băsescu, în contextul din regiune (Video)

Tudor Barbu, senator
Tudor Barbu, senator (Epoch Times România)

Material video pe pagina originală a articolului pe Epoch Times România.

Senatorul liberal Tudor Barbu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PNL trage un semnal de alarmă faţă de atitudinea premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Traian Băsescu, care, în ciuda unui context regional extrem de tensionat existent la graniţele României, „continuă să pună pe primul plan salturile cu paraşuta, plecarea la Bruxelles cu candidaţi europarlamentari pe bani publici sau ameninţări cu moartea între ei, ameninţări de tip mafiot”, fapt care este „nu numai inacceptabil, imoral şi împotriva unei politici sănătoase, dar este şi împotriva intereselor naţiunii române”.

Preşedintele PNL a explicat că liderii liberali sunt „sideraţi” că nici în aceste momente dificile cei doi lideri nu acţionează cum trebuie, deşi România este ţara cea mai expusă. Barbu a argumentat această afirmaţie subliniind că spre deosebire de ţările baltice sau de Polonia, noi avem la frontieră şi interese şi conflict armat - interese majore în ceea ce priveşte R. Moldova, şi avem un conflict care ar putea să degenereze într-un război civil, în Ucraina.

„Şi atunci, mai facem odată apel prin intermediul acestei conferinţe de presă, la cei doi, teoretic lideri ai României, să lase interesele personale să lase scandalul şi circul politic pe care îl fac doar ca să nu discute problemele serioase ale României, să-l lase de-o parte acum când problema Ucrainei, a Moldovei, a zonei Odessa, a frontierelor României, este o problemă majoră. Ştiţi cu toţii cât este de important acest subiect şi cât de gravă este situaţia”, a subliniat Tudor Barbu.

De asemenea, Tudor Barbu a precizat că PNL solicită Guvernului de la Kiev să acorde minorităţii române din partea de est şi sud-est a Ucrainei aceleaşi drepturi şi privilegii pe care le-au acordat zilele trecute minorităţii rusofone din regiune.

„PNL face un apel ferm şi o solicitare fermă către autorităţile şi executivul de la Kiev să acorde acelaşi tratament pe care îl acordă oficial, pe plan european, minorităţii rusofone din partea de est şi sud-est a Ucrainei şi minorităţii româneşti. Se cere statului ucrainean acordarea drepturilor şi privilegiilor pe care le-au acordat oficialii zilele trecute minorităţii rusofone şi minorităţii româneşti din regiune” a subliniat Tudor Barbu.

Obiectivul acestei conferinţe de presă a PNL, susţine Barbu, este de a trage un semnal de alarmă „în ceea ce priveşte poziţionarea lui Ponta şi a lui Băsescu faţă de ceea ce nouă ni se pare cel mai important lucru pentru interesul public – situaţia din Ucraina şi Moldova şi evoluţia ei, situaţie care poate pune economia românească şi pe cale de consecinţă situaţia socială din România într-o dificultate greu de gestionat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne