Poliţia franceză implicată în ciocniri violente cu protestatarii francezi în Paris

Ciocniri între poliţie şi pompieri în Paris
Ciocniri între poliţie şi pompieri în Paris (Bertrand Guay/AFP via Getty Images)

Poliţia franceză s-a confruntat marţi cu proteste ale pompierilor, la Paris, care manifestau împotriva condiţiilor de muncă, cerând creşteri salariale.

Mii de pompieri au participat la protestul din capitala Franţei, cerând o majorare a sporului lor de pericol, care nu s-a schimbat din 1990.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi a lovit unii protestatari cu bastoanele.

În luna octombrie, pompierii au protestat la Paris, solicitând o salarizare mai bună, garanţii pentru pensii şi mai mult respect pentru profesia lor.

Franţa a fost zguduită în ultimele două luni de proteste masive pe fondul încercării guvernului Macron de a reforma sistemul de pensii, prin introducerea unui scor bazat pe puncte.

Dar sindicatele s-au mobilizat împotriva planurilor preşedintelui Emmanuel Macron, pe fondul îngrijorărilor că prin reformă vor fi micşorate pensiile şi că guvernul va încerca să ridice vârsta de pensionare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe