Predoiu: Ordonanţa traseismului, un gest de disperare al PSD. Ponta are doar 36% în sondaje

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Marţi, s-a dat liber oficial la traseismul politic, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei care permite ca într-un termen de graţie de 45 de zile, aleşii locali să-şi decidă apartenenţa politică fără să îşi mai piardă mandatul. Prezent la emisiunea Deschide Lumea de pe Realitatea Tv, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a catalogat mişcarea drept "un gest de disperare al PSD şi a echipei din jurul lui Ponta", în contextul în care se apropie alegerile prezidenţiale şi prezidenţiabilul PSD are doar 36% în sondaje.

"E un gest de disperare al PSD şi a echipei din jurul lui Ponta. Domnul Ponta s-a oprit la o creştere de aproximativ 36% în sondaje şi nu prea văd de unde să ia diferenţa până la 51%. Confirm în acest fel estimările pe care foarte mulţi le-am făcut cu privire a şanselor domniei sale de candidat cu succes. Aceste şanse au fost torpilate de întreaga guvernare Ponta, de eşecul lui Ponta de a naşte un nou fel de a face politică. Iată, acesta este noul fel de a face politică, continuând practici autoritariste, practici totalitare, practici imorale, încercând să schimbe votul alegătorilor, presând primarii cu tot felul de măsuri politico-administrative şi legislative, încercând de fapt să păcălească o întreagă ţară pentru a-şi crea o bază cât mai largă pentru alegerea în funcţia de preşedinte", a declarat Cătălin Predoiu.

Ordonanţa care dă liber primarilor să se înscrie în alte partide politice decât cele din partea cărora au candidat este, în opinia liderului PDL, un act neconstituţional care dezvăluie latura imorală a PSD.

"Fără îndoială, această ordonanţă va fi invalidată de CCR. Ordonanţa încalcă criteriul fundamental care e urgenţa. Unde e urgenţa? Că domnul Ponta are o urgenţă, că strategii lui au o urgenţă, că PSD are o urgenţă, e altceva. Constituţia cere o urgenţă pentru ţară. Unde este această urgenţă?", se întreabă Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL are un mesaj şi pentru edili: "Această ordonanţă e în acelaşi timp şi o păcăleală pe care PSD o pregăteşte primarilor. Vreau să transmit un mesaj tuturor primarilor care sunt vizaţi sau presaţi de ordonanţă. Fac o greşeală pentru că orice act pe care îl vor face în baza ordonanţei va fi invalidat în justiţie. Odată invalidată ordonanţa din punct de vedere constituţional, eu cred că se poate deschide calea în justiţie pentru pierderea mandatului. Îi rog pe primari să nu meargă pe mâna domnului Ponta".