Predoiu: Şi pesediştii spun pe holuri că Dragnea vrea să dea jos Guvernul din cauza abuzului în serviciu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu mai are timp şi atunci încearcă schimbarea Guvernului, pentru că refuză să introducă un prag la abuzul în serviciu, a acuzat liberalul Cătălin Predoiu.
Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Remanierea Guvernului este strâns legată de dorinţa lui Liviu Dragnea de a impune un prag la abuzul în serviciu, lucru nesusţinut de premierul Sorin Grindeanu şi de ministrul Justiţiei Tudorel Toader. Avem de-a face cu un fel de privatizare a actului de guvernare, asta este ceea ce discută destul de deschis şi PSD-iştii pe holurile Parlamentului, a declarat, pentru Revista 22, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"În opinia mea, problema este pragul la abuzul în serviciu. Grindeanu şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, refuză, probabil, să emită o ordonanţă de urgenţă pentru a introduce acest prag. La nivel de lege, această schimbare în Parlament ar lua timp, iar domnul Dragnea nu mai are timp. Atunci, se încearcă schimbarea Guvernului. Observ că avem de-a face cu un fel de privatizare a actului de guvernare, care este de interes public, oricine l-ar exercita. Ceea ce încearcă acum liderul PSD, Liviu Dragnea, şi echipa sa este să subordoneze Guvernul unor interese imediate, private, pentru o motivaţie pe care domnul Dragnea o are. Mă refer la faptul că acest prag l-ar scuti de emoţia unor procese care sunt în derulare. Asta este ceea ce discută destul de deschis şi PSD-iştii pe holurile Parlamentului", a declarat Predoiu.

Liderul liberal susţine că, pentru a masca interesul direct pe care îl are privind stabilirea unui prag la infracţiunea de abuz în serviciu, şeful PSD preferă chiar schimbarea aproape în întregime a Guvernului pe care tot el l-a ales şi garantat.

"Ca să nu se observe această manevră, este împachetată într-o schimbare de guvern motivată de neîndeplinirea programului de guvernare. Dar dacă este vorba despre neîndeplinirea programului de guvernare, atunci ar trebui să îşi dea demisia şi domnul Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ce vrea să facă acum este ca şi cum dumnealui vrea să scape de doi biscuiţi – biscuitul Sorin Grindeanu şi biscuitul Tudorel Toader. Atunci, schimbă tot pachetul. Şi PSD spune: Biscuim, Măria Ta!", a precizat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne