Preşedintele Fiscului: "ANAF nu îşi face calendarul de controale după agenda unor politicieni"

Controlul la Rise Project - chiar în ziua în care redacţia urma sa publice un incendiar material despre Dragnea - e doar un control din cele 4000 programate în iunie, a susţinut seful ANAF.
ANAF în control la Rise Project
ANAF în control la Rise Project (Rise Project)

ANAF nu îşi face calendarul de controale după agenda unor politicieni, a declarat vineri seful ANAF, Bogdan Stan, întrebat fiind cum comentează controalele de la Rise Project şi Hotnews. Cât despre motivul pentru care subordonaţii săi au descins la RISE Project, chiar în ziua în care redacţia urma sa publice un material exploziv despre afacerile lui Liviu Dragnea, Bogdan Stan a invocat secretul fiscal, relatează Hotnews.

"Le nivelul direcţiei Antifraudă pe iunie sunt 4.000 de controale programate, probabil RISE a fost unul dintre aceste controale. ANAF nu e o instituţie politică, noi nu ne facem calendarul de controale în funcţie de declaraţiile şi acţiunile anumitor politicieni", a declarat Stan, întrebat de ziarişti cum comentează controalele de la RISE şi de la hotnews.ro.

"Controalele ANAF nu sunt îndreptate împotriva libertăţii presei. (....) Noi respectăm drepturile şi libertatea presei", a susţinut Stan.

Întrebat ce plângeri depuse la Antifraudă au justificat controlul de la RISE Project, seful ANAF a răspuns: "E o chestiune care ţine de secretul fiscal, nu pot să spun nici câte plângeri nici ce conţin acele plângeri".

Reamintim că joi jurnaliştii Rise Project au anunţat un control inopinat al ANAF chiar în ziua în care urmau să publice un material despre "serviciul secret" capturat de Dragnea şi PSD.

"Tocmai am fost vizitaţi la redacţie de inspecţia Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreşedinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman şi asociat în Fundaţia pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul "Serviciul lor secret", anunţau joi după-amiază, pe Facebook, jurnaliştii Rise Project.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că nu are nicio legătură cu acest control, că este indignat şi că se încearcă să i se însceneze lucruri.

Ulterior, s-a aflat ca ANAF a descins, în aceeaşi zi şi la HotNews, o altă redacţie care a publicat numeroase materiale critice la adresa lui Dragnea şi a PSD.