Principesa Margareta consideră o glumă speculaţiile privind încoronarea prinţului Charles în România

Epoch Times România
04.12.2011

Principesa Margareta, fiind întrebată sâmbătă, într-o emisiune la Realitatea Tv, de posibilitatea ca Prinţul Charles să vină pe tronul României, a răspuns să este o "glumă".

Pe de altă parte, referindu-se la raportarea românilor faţă de familia regală, Principesa a povestit că, în ultima perioadă, simte o încredere tot mai mare acordată monarhiei, dar şi curiozitate. "Simt că oamenii vor să fie o echipă cu noi", a adăugat Margareta.

Ea a fost întrebată cum ar fi o femeie "pe tronul de la Bucureşti". "Ca la Londra...", a comentat Principesa. "O să fie un lucru foarte bun, dar depinde şi de poporul român, nu numai de elitele sau de voinţa politică. Trebuie ca oamenii să simtă acest lucru, dar sunt multe femei-monarh şi a mers bine. E mai important să vedem că nu este persoană, este o instituţie, este un mod de a fi, e mai important decât eu sau altcineva", a adăugat Margareta.

Principele Radu a susţinut, la rândul său, că partea societăţii care ar trebui să fie gata pentru o eventuală revenire a monarhiei ar fi elitele, însă acestea nu par a fi pregătite pentru o schimbare de sistem politic şi constituţional.

Prinţul Charles al Marii Britanii, deja cel mai longeviv moştenitor de tron din istoria Regatului Unit, ar putea fi tentat să se lase încoronat ca rege al României, a scris pe 23 noiembrie tabloidul Daily Mail, care, pornind de la speculaţii din presă a realizat un material intitulat "Va fi oare prinţul Charles încoronat rege al României?"

Ziarele din Europa Centrală au speculat că prinţul Charles ar putea ajunge rege al României, dacă monarhia ar fi reinstaurată. Deci, dacă prinţul Charles se plictiseşte să aştepte să urce pe tronul Marii Britanii, el ar putea fi tentat să se lase încoronat rege Carol al III-lea, comentează Daily Mail, notând că Charles este deja cel mai longeviv moştenitor la tron din istoria Marii Britanii. Surse din cercul regal au respins toate speculaţiile ca fiind "ridicole".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor